Aguonų pyragas su kondensuotu pienu, be miltų, pagal Beatą

  • Paruošimas: 60 min
  • Porcijos: 6

Aguonų pyragas rytui, prie kavos puodelio? Tikrai taip! Vos 5 ingredientų aguoninė laimė – labai paprastas, neįnoringas, lengvai pagaminamas ir be galo gardus skanus. Toks, kurį įsimylės lengvai, vos paragavęs, kiekvienas! Šį pyragą galite paskaninti džiovintais vaisiais, riešutais bei tarkuotomis citrusų žievelėmis, šitaip suteikdami jam dar daugiau įvairiausių poskonių, aplieti karamele arba šokoladu ar net apibarstyti migdolų drožlėmis ir šokolado gabaliukais. Jis idealiai tinka saldžioms improvizacijoms!

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi nedidelis – 16 centimetrų pyragas.

Šį pyragą įtraukiu, jau prie savo labai pamėgtų kepinių su kondensuotu pienu, kuriuos Jūs jau išbandėte ir taip pat labai išgyrėte:

Receptui reikės:

  • kiaušiniai: 4
  • cukrus: 50 gramų
  • maltos aguonos: 150 gramų
  • džiūvėsėliai: 100 gramų
  • kondensuotas pienas: 1 indelio

Paruošimas

  • Pirmiausia kiaušinių trynius atskirk nuo baltymų.
  • Tada virtuvės kombaine baltymus suplak iki baltų putų – gali ir iki standesnių.
  • Atskirai išplak kiaušinių trynius su cukrumi.
  • Berk aguonas ir džiūvėsėlius. Dar vieną kartą viską gerai išmaišyk – masė gausis tiršta.
  • Lengvai įmaišyk baltymus.
  • Tada kepimo indą ištepk riebalais ir dėk aguonų masę. Paspausk šiek tiek šaukštu.
  • Paruoštą masę dėk į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug pusvalandžiui.
  • Ištraukęs pyragą jį pabadyk mediniu pagaliuku ir pamažu pilk kondensuotą pieną – ne visą iškart, bet pamažu, leisk susigerti.
  • Pjaustyk ir skanauk!

2 komentarai apie “Aguonų pyragas su kondensuotu pienu, be miltų, pagal Beatą”

Parašykite komentarą