Tokie suktinukai su grybais ir bulvėmis gali būti visavertis antrasis patiekalas arba skanėstas ant šventinio stalo. Tikrai gaminsiu dar daug kartų, ypač Kalėdoms! Lavašo suktinukus patiekite karštus, nes taip jie dar skanesni.
Ingredientai:
- Lavašas – 2 vnt;
- Bulvės (žalios, nuskustos) – 500 g;
- Svogūnai – 1 vnt;
- Česnakai – 3 skiltelės;
- Virti grybai – 100 g;
- Bulvių sultinys – 50 ml;
- Žalumynai (bet kokie) – 1 kekė;
- Aliejus (svogūnams kepti) – 3 šaukštai;
- Sviestas – suktinukams kepti (galima aliejuje);
- Druska – pagal skonį.
Įdaro paruošimas
- Nuvalytas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Kol bulvės verda, aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną (iki skaidrumo).
- Smulkiai supjaustykite grybus. Žoleles ir česnaką sukapokite.
- Nuo virtų bulvių, palikite 50 ml sultinio. Sutrinkite bulves, įpilant bulvių sultinio.
- Bulves sumaišykite su grybais, svogūnais, žolelėmis ir česnaku, jei reikia, pasūdykite.
Suktinukų paruošimas
- Bulves padalinkite į dvi dalis. Vieną lavašą aptepkite bulvių koše, uždenkite antru lavašu ir aptepkite likusią bulvių koše.
- Susukite vyniotinį. Supjaustykite ritinį maždaug 2 cm gabalėliais, apkepkite juos iš abiejų pusių svieste (galima naudoti ir augalinį aliejų).
Suktinukus patiekite karštus. Skanaus!