Labai skanus pyragas su kondensuotu pienu ir persikais

  • Paruošimas: 20 min
  • Gaminimas: 55 min
  • Porcijos: 10

Būna tokių dienų, kai kartais tiesiog tiesiog norisi kokio paprasto, minkšto, tuo pačiu labai skanaus pyrago prie arbatos ar kavos puodelio. Ir, kad visas paruošimas neužtruktų per ilgai – tiesiog sumaišau tešlą, uždedu kokių vaisių ir įdedu į orkaitę. Šį kartą manasis pyragas su kondensuotu pienu ir persikais yra būtent toks! Nesudėtingai pagaminamas ir itin skanus. Be to, pyragas itin gardus patiektas su ledais. Kai atšąla, pyragą galite pašildyti ir dar šiltą valgyti su mėgstamais ledais. Be abejo, ant pyrago galite uždėti ne tik konservuotu persikus. Drąsiai galima naudoti šviežius persikus, nektarinus, minkštesnius obuolius ar net kriaušes. Taip pat tinka ir slyvos. Tiesa, jeigu nesinori pyrago su jokiais vaisiais, jų tiesiog nededame.

Pyrago kepimo laikas priklausys nuo naudojamos kepimo formos dydžio. Aš dažniausiai naudoju 23 centimetrų skersmens kepimo formą. Bet jeigu naudosi didesnę kepimo formą, tada pyragas keps kiek trumpiau. Jeigu mažesnę – tai ilgiau. Tokį pyragą ir į svečius nebus gėda nusinešti, o dar jeigu kartu prigriebsi ir dėžutę ledų, mmm… Pagyros ir padėkos garantuotos. 🙂

Šį pyragą įtraukiu, jau prie savo labai pamėgtų kepinių su kondensuotu pienu, kuriuos Jūs jau išbandėte ir taip pat labai išgyrėte:

obuolių pyragas su varške ir kondensuotu pienu;
šlapias obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
kondensuoto pieno keksas su bananais;
marmurinis kondensuoto pieno keksas;
šokoladiniai keksiukai su kondensuotu pienu;
greitai pagaminami kondensuoto pieno keksiukai;

Receptui reikės:

  • kondensuotas saldus pienas: 1 skardinės (395 gramų)
  • miltai: 200 gramų
  • sviestas: 120 gramų
  • grietinė: 100 gramų (arba natūralus jogurtas)
  • kiaušiniai: 3
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (arba vanilės ekstraktas)
  • kepimo milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio
  • konservuoti persikai saldžiame sirupe: 1 didelės skardinės (800 gramų)

Paruošimas

  • Pradžioje sviestą išlydyk ir palik truputį pravėsti.
  • Orkaitę įkaitink iki 180 laipsnių temperatūros.
  • Tada viename dubenyje sumaišyk miltus su kepimo milteliais bei druska.
  • Tuomet į kitą dubenį įmušk kiaušinius, supilk kondensuotą pieną, sviestą ir sudėk vanilę. Išplak naudodamas mikserį.
  • Sudėk grietinę ir išmaišyk.
  • Paskui įsijok miltus ir išplak.
  • Ant išardomos kepimo skardos dugno (aš gamindama naudoju 23 centimetrų skersmens) patiesk kepimo popierių ir supilk pasiruoštą tešlą.
  • Persikų puseles nusausink popieriniu rankšluosčiu ir įpjaustyk. Persikus išdėliok ant tešlos (tik nereikia įspausti).
  • Kepk pyragą įkaitintoje orkaitėje maždaug 50-55 minutes. Ar pyragas jau yra iškepęs patikrink mediniu pagaliuku.
  • Kai pyragas iškepa apipjauk aplink ir nuimk formos kraštus.
  • Jeigu nori, prieš patiekiant pyragą galima apibarstyti cukraus pudra.
  • Pjaustyk ir skanauk!

1 komentaras apie “Labai skanus pyragas su kondensuotu pienu ir persikais”

Parašykite komentarą