- Paruošimas: 60 min
- Porcijos: 8
Be galo lengvai pagaminamas ir be galo skanus Napoleono pyragas su kondensuotu pienu ir uogiene, pagamintas iš sluoksniuotos tešlos. Gaminant drąsiai galima improvizuoti įdedant įvairiausius priedus, papuošti šokoladu, kokoso drožlėmis ar pabarstukais. Aš šį kartą patiekiant dar apibarsčiau šviežiomis uogomis. Tai tikrai toks desertas, kurį sugebės paruošti kiekvienas. 🙂
O šis tinginių Napoleonas dar labai tinka į mano paskutiniu metu aptariamą temą, kaip pagaminti lengvai pavykstančius pyragus (ir ne tik juos) su kondensuotu pienu. Šiais receptais jau dalinausi ir Jūs juos labai gerai įvertinote:
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– karamelinis krekerių pyragas su kondensuotu pienu;
– nekeptas pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais;
– keptas pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
– greitas varškės pyragas su kondensuotu pienu ir sausainiais
– kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– varškės pyragas su maskarpone ir kondensuotu pienu;
– trupininis varškės pyragas su kondensuotu pienu;
– obuolių pyragas su kondensuotu pienu;
Beje, iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 2 tinginių pyrago Napoleono ritinėliai.
Receptui reikės:
- sluoksniuota tešla: 500 gramų
- kondensuotas pienas: 1 skardinės
- kambario temperatūros sviestas: 200 gramų
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
- rūgštesnė uogienė: 3 valgomųjų šaukštų
Paruošimas
- Pradžioje sluoksniuotą tešlą supjaustyk maždaug piršto storio šiaudeliais.
- Tuomet sudėk į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
- Kepk iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 minučių, kol tešla pilnai iškepa ir gražiai paruduoja.
- Tuomet kambario temperatūros sviestą išsuk su kondensuotu pienu bei grietine.
- Įspausk citrinos sulčių ir išmaišyk.
- Po to kelis šiaudelius (3-4) sutrupink iki trupinių, naudosi juos desertui apvolioti.
- Pyragą aš pati gaminu ant maistinės plėvelės, man šitaip būna patogiau būna jį formuoti.
- Dėk 4 pirštelius, tepk gausiai kremu, ant viršaus šiek tiek patepk uogiene.
- Dėk dar kartą sluoksniuotos tešlos šiaudelius, dar kartą tepk kremu, uogiene.
- Ant viršaus rikiuok šiaudelius. Tvirtai susuk į ritinėlį ir dėk į šaldytuvą, kad skoniai “susijungtų” tarpusavyje.
- Gardžiausias šis pyragas, kai bent per visą naktį pabūna šaldytuve.
- Po to jį išvyniok iš maistinės plėvelės ir apvoliok trupiniuose.
- Papuošk pagal savo norus ir fantaziją.
- Patiek ir skanauk!
Be galo lengvai paruošiamas ir tikrai skanus. Uogienė ir kondensuotas pienas šiame pyrage puikiai dera. Bus gaminamas dar ne vieną kartą, ačiū už receptą. 🙂