Pyragėliai su špinatais

Ar tai pavasaris ar vasara, ar bet koks kitas metų laikas, visada turkiškame turguje galiu nusipirkti špinatų. Jei perku 1 kg, tai namo grįžtu su dideliu parduotuviniu maišu žaliųjų draugų ir to visiškai užtenka tiek salotoms, tiek pyragėliams. O juk dabar ir piknikų metas…

  • Porcijos: 10 pyragėlių

Tešlai:

  • 1 a.š. sausų mielių;
  • 450 g miltų;
  • 1 1/2 a.š. smulkios druskos;
  • 125 ml alyvuogių aliejaus;
  • 175 ml naturalaus jogurto, kambario temperatūros;
  • 125 ml šilto vandens.

Įdarui:

  • 400 g špinatų;
  • 1 svogūno;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 skiltelės česnako;
  • druskos ir pipirų;
  • raudonėlio;
  • alyvuogių aliejaus.
Pyragėliai su špinatais
Pyragėliai su špinatais

Gaminam:

  1. Pagaminame tešlą. Mieles, miltus ir druską supilame į dubenį, padarome duobutę viduryje į kurią supilame aliejų ir jogurtą. Gerai išmaišome ir po truputį pilame vandenį. Jo gali prireikti ir mažiau, tai priklauso nuo miltų rūšies ir kiek jie prisigers vandens. Turi gauti minkštą tešlą, bet ji neturi lipti prie pirštų. Paminkome da apie 5 minutes kol tešla gaunasi elastinga ir minkšta.
  2. Dubenį uždengiame maistine plėvele ir paliekame kilti apie 2 valandas šiltoje virtuvės dalyje. Vėliau ranka padaužome tešlą, paminkome ir suformuojame kamuolį ir vėl leidžiame pakilti apie 20-30 min.
  3. Pasigaminame įdarą. Nulupame ir susmulkiname svogūną ir česnaką. Supjaustome papriką. Nuplauname špinatus.
  4. Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame svogūną ir česnaką. Pakepiname apie 5 minutes, kol suminkštėja, tada sudedame papriką, vėl pakepiname kelias minutes, tada sudedame špinatus, pagardiname druska ir pipirais, raudonėliu. Pamaišome ir uždengiame dangčiu. Špinatai bus paruošti po 1-2 minučių.
  5. Padaliname tešlą į 10 dalių. Kiekvieną iškočiojame į apskritimą. Į vidrurį dedame įdaro ir suspaudžiame kraštus, kad suformuotume trikampį.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 200C ir kepame pyragėlius apie 30-40 min. Prieš valgant galite išspausti šiek tiek citrinos sulčių ant viršaus. Skanaus!

Kuo naudingi špinatai?

Maistui vartojami tik jaunų špinatų lapai! Juos geriausia valgyti šviežius. Patiekalus iš špinatų būtina laikyti šaltai. Nesilaikant tų nurodymų – špinatuose kaupiasi žalingos sveikatai medžiagos.

  • Kalorijų kiekis: 24 kcal
  • Baltymai: 2,7 g
  • Riebalai: 0,3 g
  • Angliavandeniai: 0,8 g
  • Cukrus: 0,3 g
  • Glikeminis indeksas: 27


Parašykite komentarą