Pyragas su špinatais

Tokie ir panašūs pyragai dažnai ruošiami pusryčiams, popietės arbatėlių metui, taip pat Ramadano metu valgomai vakarienei po saulėlydžio – iftarui. Įdarai gali būti įvairūs, dažniausiai tai špinatų, sūrio su petražolėm ar mėtom, kepinto jautienos ar avienos faršo su svogūnais.

Įdarui:

Tešlai:

  • 200 ml šilto vandens;
  • 50 ml alyvuogių aliejaus;
  • 1 kiaušinis;
  • 10 g sausų mielių;
  • 3 stiklinių miltų (1 st – 250ml);
  • žiupsnelio druskos.

Pyrago aptepimui dar reikės 1 kiaušinio, sezamo ir juodgrūdės sėklų apibarstymui.

Gaminam:

  1. Paruoškite įdarą. Nuplaukite ir supjaustykite špinatus. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir apkepkite svogūnus apie 5 minutes, tada sudėkite špinatus, pagardinkite druska, pipirais, bei muskato riešutu. Leiskite atvėsti. Tada įmaišykite tarkuotą fermentinį sūrį.
  2. Paruoškite tešlą. Dubenyje sumaišykite vandenį, aliejų ir kiaušinį. Supilkite mieles ir druską. Po truputį pilkite miltus ir maišykite. Kai sudėsite visus miltus, minkykite apie 5 minutes kol tešla gausis minkšta ir elastinga. Uždenkite tešlą maistine plėvele ir leiskite pakilti apie 1 valandą.
  3. Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Didelį kepimo indą ištepkite aliejumi.
  4. Tešlą padalinkite į dvi dalis. Jas pakočiokite ir rankomis ištampykite, kad tilptų į kepimo indą. Dėkite pirmąjį tešlos lakštą ir sudėkite špinatų įdarą, tada uždenkite kitu tešlos lakštu. Pyragą atsargiai supjaustykite į kvadratėlius, aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite sezamo bei juodgrūdės sėklomis.
  5. Kepkite orkaitėje apie 50 minučių. Galite valgyti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Skanaus!

Kuo naudingi špinatai?

Maistui vartojami tik jaunų špinatų lapai! Juos geriausia valgyti šviežius. Patiekalus iš špinatų būtina laikyti šaltai. Nesilaikant tų nurodymų – špinatuose kaupiasi žalingos sveikatai medžiagos.

[the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]


Parašykite komentarą