Pyragas su špinatais

Špinatų pyragas (börek)

Tokie ir panašūs pyragai dažnai ruošiami pusryčiams, popietės arbatėlių metui, taip pat Ramadano metu valgomai vakarienei po saulėlydžio – iftarui. Įdarai gali būti įvairūs, dažniausiai tai špinatų, sūrio su petražolėm ar mėtom, kepinto jautienos ar avienos faršo su svogūnais. Įdarui: 300 g špinatų; 1 didelio svogūno; saujelės petražolių; druskos ir pipirų pagal skonį; alyvuogių aliejaus; … Skaityti toliau

Itališkas Velykų pyragas “Pasqualina”

Itališkas Velykų pyragas "Pasqualina"

Pyragas Pasqualina yra Itališkas Velykų pyragas, kurio pagrindinis ingredientas yra špinatai arba mangoldai. Pyragas yra sluoksniuotas, o jo viduje yra kiaušiniai, varškė, sūris ir prieskoniai. “Pasqualina” yra sultingas ir skanus nesaldus pyragas Velykoms. Varškės įdaras su špinatais ir lengvu česnako aromatu, papildytas virtais kiaušiniais, puikiai tinka Velykiniam stalui. Ingredientai: Sluoksniuota tešla be mielių – 450 … Skaityti toliau

Pyragas su jautiena, salierais ir alumi

Pyragas su jautiena, salierais ir alumi

Mėsos pyragas yra puiki alternatyva karštam patiekalui. Atsitraukime nuo savo tradicijų – jautiena ir sluoksniuota tešla – ir pasimėgaukite pyragu. 4 porcijos Ingredientai: 2 v.š. aliejaus; 1 didelis svogūnas; 1 morka; 300 g jautienos nugarinės; 1 v.š. miltų; ½ a.š. druskos; ½ a.š. maltų juodųjų pipirų; ½ saliero šaknies; 1 lauro lapas; kelios šviežio čiobrelio … Skaityti toliau