Silkės sūdymas

Silkė ir vėl silkė. Skelbiausi, kad esu paieškose Vilniuje pardavėjo, kuris pasiūlytų nuostabią silkę. Radau Palangoje, bet gi neprivažinėsi 300 km dėl silkės prie jūros ir atgal, tikra nesąmonė. Todėl, kai vaikščiodama po Kalvarijų turgų užmačiau pirkti šaldytos nesūdytos silkės, nusipirkau 10 vnt. Susitariau su draugais, kad jie būtinai išdegustuos ir pasakys atvirą nuomonę, ar verta ta silkė dėmesio, ar dar norės kitą kartą, o gal man tiesiog uždaryti šį draugams fabrikėlį ir toliau blaškytis, ieškant fantastiškos silkės.

Ingredientai:

  • 10 silkių;
  • 3 l vandens;
  • 15 v.š. su dideliu kaupu druskos;
  • 5 v.š. cukraus;
  • 6 gvazdikėliai;
  • 6 lauro lapai;
  • 1 v.š. kvapniųjų pipirų;
  • 1 v.š. baltųjų pipirų;
  • 3 v.š. kalendros grūdelių;
  • 1 v.š. aliejaus.

Paruošimas:

  1. Silkę lėtai atšildykite šaldytuve.
  2. Užvirkite vandenį, suberkite druską, cukrų, prieskonius. Pavirkite dar 3-5 minutes. Leiskite visiškai atvėsti sūrymui, įpilkite aliejų. Išmaišykite. JOKIAIS BŪDAIS NEGALI BŪTI ŠILTAS MARINATAS!
  3. Silkę nuplaukite, užpilkite pasiruoštu marinatu. Paslėkite ir padėkite 24 val. šaltai.

O dabar jau išdorokite ir gaminkite sau mielus silkinius patiekalus, pvz.:

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”]


Parašykite komentarą