Turinys
Burokėlius salotoms galima virti arba kepti folijoje orkaitėje, kaip jums patinka. Žirnius galima naudoti konservuotus, šaldytus arba šviežius. Idealus priedas prie šių salotų būtų virtos bulvės arba bulvių košė.
- Porcijų skaičius: 3-4
Ingredientai:
- Virti burokėliai – 200 g;
- Sūdyta silkė – 1 vnt.;
- Žalieji žirneliai – 50 g;
- Svogūnai – 1 vnt.;
- Augalinis aliejus – 3-4 v.š.;
- Actas 6% – 30 g;
- Cukrus – 1 a.š. (nebūtina);
- Druska – pagal skonį;
- Pipirai – pagal skonį.
Paruošimas
Paruoškite ingredientus. Burokėlius iš anksto išvirkite arba iškepkite orkaitėje, kol suminkštės, atvėsinkite, nuvalykite.
- Į gilų dubenį supilkite aliejų, actą, jei norite, įberkite maltų pipirų ir žiupsnelį cukraus. Padažą plakite šluotele.
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, burokėlius supjaustykite juostelėmis, perkelkite į padažą.
- Suberkite žirnelius. Jei naudojate konservuotus žirnelius, tuomet tiesiog įdėkite juos į salotas pačioje paruošimo pabaigoje.
- Kruopščiai sumaišykite daržoves ir palikite marinuotis.
- Tuo tarpu išvalykite silkę. Nupjaukite galvą ir uodegą, išimkite vidų, nuimkite odelę, filė atskirkite nuo stuburo ir filė supjaustykite plonais griežinėliais.
- Silkę perkelkite į daržoves, išmaišykite ir iškart galėsite patiekti ant stalo. Jei silkė silpnai sūdyta, tada salotas reikia šiek tiek pasūdyti arba užpilti trupučiu sojos padažo.
- Ant plokščios lėkštės sudėkite salotas, užpilkite likusiu padažu ir patiekite.
Skanaus!
1 komentaras apie “Silkės salotos su burokėliais”