Ar tikite stebuklais? Mes taip! O dabar norime jums pateikti nuostabų avižinių sausainių receptą su medumi. Toks skanus ir nesudėtingas desertas tikrai nepaliks abejingų!
Ingridientai:
- Avižiniai dribsniai – 160 g;
- Miltai – 200-220 g;
- Cukrus – 160 g;
- Sviestas – 140 g;
- Medus – 25 g;
- Kiaušiniai – 1 vnt.;
- Soda – 1 a.š.;
- Kepimo milteliai – 1 a.š.;
- Vanduo – 1 v.š.
Paruošimas
- Sumaišykite miltus, cukrų ir greitai paruošiamus avižinius dribsnius (tai dribsniai, ant kurių dėžutės yra emblema “Virkite per 5 minutes”).
- Į puodą sudėkite sviestą, medų, soda ir kepimo miltelius. Įjunkite viryklę ir virkite, kol sviestas visiškai ištirps. Masė turi labai putoti.
- Gautą masę supilkite į dubenį su sausais ingredientais. Užminkykite tešlą.
- Kai tešla bus kambario temperatūros, įmuškite 1 kiaušinį. Išminkykite. Jei tešla labai lips prie rankų, įberkite miltų.
- Iškočiojame 0,5 cm storio tešlos sluoksnį, išpjauname reikiamos formos sausainius ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje.
Naudingi patarimai
- Jei norite minkštesnio sausainio, dribsnius sumalkite blenderiu.
- Įprastą cukrų pakeitus ruduoju cukrumi, jūsų sausainiai bus gražesnės spalvos ir įdomesnio skonio.
- Sausainius galima pagaminti šokoladinius. Iškepus sausainiams, šokoladą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba vandens vonelėje. Kiekvieną sausainį pamerkite į šokoladą, rekomenduojame panardinti per pusę. Išdėliokite ant grotelių. Šokoladas turi sukietėti. Tai nepaprastai skanu!