Turinys
Burokėlių saldumas, sūrus silkės skonis ir pikantiška marinuotų grybų nata labai dera kartu – salotos yra ryškaus, ne blankaus ir gana įdomaus skonio!
Smulkiai supjaustytas svogūnas, kurį, jei pageidaujama, galima papildomai pamarinuoti arba palikti originalioje formoje, suteiks tikrojo salotoms aštrumo. Šias originalias burokėlių salotas reikia palaikyti šaldytuve bent valandą, kad susijungtų visų ingredientų skoniai ir aromatai, o tada patiekti ant kūčių ar kasdienio stalo kaip užkandį arba kaip garnyrą prie virtų bulvių!
Ingredientai:
- Burokėliai – 400 g;
- Marinuoti pievagrybiai – 160 g;
- Svogūnas – 0,5 vnt;
- Silkė – 280 g;
- Krapai – 10 g;
- Majonezas – 0,5 šaukštelio.
Paruošimas
- Iš anksto išvirtus ir atvėsusius burokėlius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
- Sūdyta silkės filė be odos ir kaulų taip pat supjaustoma mažais kubeliais.
- Smulkius marinuotus pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais.
- Susmulkinkite šviežius krapus ir svogūną.
- Į gilų dubenį perkeliame susmulkintus marinuotus pievagrybius.
- Į grybus suberkite sūdytos silkės kubelius, burokėlius, svogūnus ir krapus.
- Salotų ingredientus pagardinkite majonezu.
Sumaišykite salotas ir laikykite šaldytuve bent 1 valandą. Per šį laiką salotos tinkamai įsigers. Originalios burokėlių salotos yra paruoštos!
Burokėlių salotas su marinuotais grybais ir sūdyta silke patiekite ant stalo kaip užkandį! Skanaus!