🍪 Pakabinami sausainiai

Originali ir valgoma eglutės puošmena, kuri pradžiugins Jūsų artimuosius ir suteiks šventinės nuotaikos!

Ingredientai:

  • Sviestas – 35 g;
  • Medus – 80 g;
  • Pienas – 25 ml;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Cukrus – 50 g;
  • Prieskoniai (cinamonas, imbieras, vanilė) – 2 šaukšteliai;
  • Miltai – 240 g;
  • Šokoladas – papuošimui.

Sausainių paruošimas

  1. Ištirpinkite sviestą. Jei medus klampus, tada ir jį. Pieną šiek tiek pašildykite. Sumaišykite sviestą, medų ir pieną.
  2. Kiaušinį su cukrumi išplakti į kreminę masę, supilti jau paruoštą skystį, išmaišyti.
  3. Miltus sumaišyti su prieskoniais ir suberti į skystą masę. Užminkykite tešlą.
  4. Iškočiokite tešlą ir išpjaukite norimas figūrėles ir skylutę pakabinimui. Dėkite sausainius ant kepimo popieriaus ir kepkite 180 °C temperatūroje 10-12 minučių.
  5. Paruoštus sausainius papuoškite mirkydami į tirpintą šokoladą.

Skanaus!



Parašykite komentarą