Originali ir valgoma eglutės puošmena, kuri pradžiugins Jūsų artimuosius ir suteiks šventinės nuotaikos!
Ingredientai:
- Sviestas – 35 g;
- Medus – 80 g;
- Pienas – 25 ml;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Cukrus – 50 g;
- Prieskoniai (cinamonas, imbieras, vanilė) – 2 šaukšteliai;
- Miltai – 240 g;
- Šokoladas – papuošimui.
Sausainių paruošimas
- Ištirpinkite sviestą. Jei medus klampus, tada ir jį. Pieną šiek tiek pašildykite. Sumaišykite sviestą, medų ir pieną.
- Kiaušinį su cukrumi išplakti į kreminę masę, supilti jau paruoštą skystį, išmaišyti.
- Miltus sumaišyti su prieskoniais ir suberti į skystą masę. Užminkykite tešlą.
- Iškočiokite tešlą ir išpjaukite norimas figūrėles ir skylutę pakabinimui. Dėkite sausainius ant kepimo popieriaus ir kepkite 180 °C temperatūroje 10-12 minučių.
- Paruoštus sausainius papuoškite mirkydami į tirpintą šokoladą.
Skanaus!