Keptas šamas su pistacijomis, kaparėliais ir morkų-salierų pagardu

Greitas ir paprastas kepto šamo receptas keptuvėje, gaunasi tikrai neįtikėtinai skanus patiekalas. Gaminau jau ne vieną kartą ir tikrai gaminsiu ateityje. Valgydamas pasijauti tarsi prabangiame ir gerame restorane. Tad labai rekomenduoju pasigaminti ir užsirašyti receptą ateičiai. 🙂

Receptui reikės:

Keptam šamui:
  • šamo filė: 400 gramų
  • česnakas: kelių skiltelių
  • kaparėliai: 1 šaukšto
  • alyvuogių aliejus
  • sviestas
  • druska
  • pistacijos: 1 saujelės
Pagardui:
  • morkos: 4-5
  • saliero gumbai: 0,5 didelio
  • svogūnai: 1
  • citrinos žievelė
  • čiobrelio šakelės
  • alyvuogių aliejus
  • sviestas
  • pipirai
  • druska

Paruošimas

  • Pradžioje gamink pagardą-salotas: puode storu dugnu ant aliejaus ir sviesto gerai pakepink svogūną, paskui sudėk kubeliais susmulkintas morkas ir salierą, dėk čiobrelio šakelių, citrinos žievelės, druskos, pilk šiek tiek vandens ir viską patroškink maždaug 12-15 minučių.
  • Tada šamą kepk keptuvėje ant aliejaus ir sviesto, šalia į keptuvę dėk pjaustyto česnako, abi šamo puses kepk po maždaug 4 minutes, apversdamas sudėk kaparėlius, kad pakeptų kelias minutes.
  • Patiekdamas į lėkštes dėk pagardą, ant viršaus šamą, dar ant viršaus sudėk paskrudusius kaparėlius, čiobrelio šakelę ir sukapotas pistacijas. Šalia dar įdėk griežinėlį citrinos. Skanauk!


Parašykite komentarą