- Paruošimas: 20 min
- Gaminimas: 40 min
- Porcijos: 8
Savo šaldytuve turiu daug kriaušių ir nors internete galima rasti tikrai labai daug kriaušių pyragų receptų, bet visada labai norisi išmėginti kokį naują. Ir visai netikėtai prisiminiau vieną savo keptą pyragą, kuriame kriaušių gabaliukai yra ganėtinai tvirti, neištirpę tešloje ir nesukepę, ir man tas būdas be galo patinka.
Visa tokių kriaušių paslaptis – yra naudojamos kietos ir tvirtos kriaušės, o prieš dedant į tešlą, jos dar yra apvoliojamos miltų mišinyje.
Receptui reikės:
Kriaušių pyragui:
- kietos kriaušės: 6-8 didelių
- speltos miltai: 210 gramų
- kaimiški kiaušiniai: 2
- aliejus: 120 mililitrų (aš naudoju migdolų)
- grietinė: 120 mililitrų (arba graikiškas jogurtas)
- karamelizuotas kondensuotas pienas: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina)
- rudas cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
- kepimo milteliai: 1,5 arbatinio šaukštelio
- druska: žiupsnelio
Cinamoninei plutelei:
- sviestas: 1 valgomojo šaukšto
- rudas cukrus: 1,5 valgomojo šaukšto
- cinamonas: 1,5 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje sumaišyk visus birius ingredientus: speltos miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, į juos suberk kubeliais pjaustytas neluptas kriaušes, kad jos šiek tiek apsivoliotų, išmaišyk.
- Tada kitame inde lengvai paplak kiaušinius, aliejų, grietinę ar jogurtą, taip pat ir karamelizuotą kondensuotą pieną (jei jį naudosi).
- Tuomet į skystą masę suberk kriaušių masę, viską išmaišyk ir sudėk į silikoninę apvalią kepimo formą.
- Viršutiniam sluoksniui sumaišyk sviestą, cukrų ir cinamoną – maigyk pirštų galiukais, kol gausi riebius trupinius ir suberk tolygiai ant tešlos paviršiaus.
- Formą dėk į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepk apie 40 minučių.
- Jei dar nežinojote, tai karšti pyragai patys skaniausi su mėgstamais ledais. Pasilepink! 😀
Gaminau ir tikrai nenusivyliau šiuo fantastišku pyragu. Ačiū Jums!