- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 30 min
- Porcijos: 2
Varškės įdėjimas į lašišos faršą iš pirmo žvilgsnio gal ir atrodys kiek keistas, bet galiu Jus patikinti, kad kotletai gausis labai švelnūs, sultingi ir kreminio skonio. Jeigu valgantis nežino, tai jis net nesupras, kad kotletuose yra varškės. Iš esmės tokiems kotletams tiks ne tik lašiša, bet ir bet kokia malta balta žuvis. Gamindami renkamės minkštą, riebią varškę, jeigu ji grūdėta, būtinai pertriname per sietelį, kitaip kotletuose pavirs guminiais rutuliais. Lašišos kotletai idealiai tinka su bulvių, ryžių arba daržovių garnyru.
Receptui reikės:
- lašišos faršo: 400 gramų
- svogūnų: 1
- riebios varškės: 150 gramų
- kiaušinių: 1
- manų kruopų: 20 gramų
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų keimui)
- druskos
- pipirų
- vandens: 40 mililitrų
Paruošimas
- Pradžioje susiruošk visus reikalingus ingredientus.
- Tada į dubenį suberk lašišos faršą, įdėk manų kruopas ir įmušk kiaušinį. Viską gerai išmaišyk bei palik maždaug 10 minučių, kad skoniai susidraugautų.
- Svogūną nulupk ir sutarkuok stambia tarka, suberk į faršą.
- Sutrink varškę ir taip pat sudėk į dubenį.
- Maltą mėsą pasūdyk, pipiruok ir gerai išmaišyk. Maltą mėsą gerai išplak-išdaužyk, kad ji būtų tankesnė.
- Tuomet drėgnomis rankomis formuok žuvies kotletus. Sudėk juos į formą, išteptą su augaliniu aliejumi.
- Į formą supilk vandenį ir kepk kotletus įkaitintoje orkaitėje maždaug 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
- Patiek su norimu garnyru ir skanauk!