Lydekos kotletai

Lydekos kotletų receptas

Lydeka yra turbūt viena iš labiausiai paplitusių žuvų lietuvoje. Iš jo galima ruošti daugybę patiekalų, tačiau populiariausi – lydekos kotletai. Siūlome papildyti savo kulinarinį arsenalą lydekos kotletų su lašiniais receptu. Ingredientai: Lydeka – 900 g; Vanduo – 500 ml; Lašiniai – 250 g; Kiaušiniai – 1 vnt; Svogūnai – 1 vnt; Česnakai – 4 skiltelės; … Skaityti toliau

Sriuba su žuvies kukuliais

Sriubos su žuvies kukuliais receptas

Vaiko mityba turi būti subalansuota. Siūlome paįvairinti mažylio mitybą ir pietums išsivirti itin skanią ir sočią, lengvą ir kvapnią žuvienės sriubą. Ingridientai: Žuvies faršas – 100 g; Manų kruopos – 5 šaukštai; Baltasis svogūnas – 1 vnt.; Morkos – 1 vnt.; Bulvės – 1 vnt.; Sorų kruopos – 1 a.š. Sriubos paruošimas: Bulvę supjaustykite kubeliais, … Skaityti toliau

Ryžių ir lašišos salotos

Ryžių ir lašišos salotų receptas

Šios salotos ypač patiks sportuojantiems žmonėms ir sveikos mitybos mėgėjams. Jose yra viskas ko reikia, kad jaustumeisi sotus, energingas ir neapsunkęs – pilno grūdo ryžiai, daržovės ir gerųjų riebalų pilna lašiša. Riebalai šiose salotose yra tik iš žuvies, mat padažui aš naudojau tik sojos padažą ir žaliųjų citrinų sultis. Drauge su imbieru ir česnaku šis … Skaityti toliau

Silkė pataluose be majonezo

Silkė pataluose be majonezo ir bulvių

Kuo gera silkė pataluose be majonezo ir bulvių? Tai, kad joje nėra krakmolingų bulvių, o yra avokadas, apie kurio “stebuklingas” savybes nekalbėjo tik tingiausias mitybos specialistas. Ypač norėtume atkreipti dėmesį į tai, kad šiame riebiame vaisiuje yra nesočiųjų riebalų rūgščių, kurių taip pat yra silkėje. Taigi organizmas gaus dvigubą porciją šių vertingų maistinių medžiagų! Taip, … Skaityti toliau

Mimoza be bulvių ir majonezo

Be bulvių ir majonezo Mimozos salotų receptas

Jei dėl didelio kaloringumo nedažnai lepinatės skaniomis, sočiomis salotomis, šis receptas kaip tik jums. Mažai kaloringą garsiųjų Mimozos salotų versiją galima valgyti net naktį. Jose yra minimalus angliavandenių kiekis ir daug sveikų baltymų. Ši mimoza ruošiama be bulvių ir majonezo. Salotos yra neįtikėtinai švelnios ir lengvos. Padažą gaminu iš grietinės, tačiau pažįstamas klasikinės Mimozos skonis … Skaityti toliau

Tuno salotos su obuoliais

Tuno salotų su obuoliais receptas

Salotos su obuoliais ir konservuotu tunu gaminamos iš pačių prieinamiausių ingredientų, bet gaunasi labai skanios. Šias salotas gaminu kasdieniams pietums ir vakarienei su serviravimu kaip šventiniam stalui. Paruošimo laikas: 15 minučių Porcijos: 2 Ingredientai: Obuoliai – 1 vnt.; Konservuotas tunas – 120 g; Pusiau kietas sūris – 80 g; Kiaušiniai – 2 vnt.; Laimas – … Skaityti toliau

Skumbrės vyniotinis

Skumbrės vyniotinio su įdarų receptas

Šis skumbrės vyniotinio receptas tinka kaip šaltas užkandis, nes ten pridedama želatinos, kad geriau sukibtų. Jei nuspręsite patiekalą patiekti karštą, želatina gali būti nenaudojama. Ryškus ir gražus perpjovus, puikiai tinka Velykų stalui. Jei valgančiųjų bus daug, geriau imti 2 skumbres ir atitinkamai padvigubinti visų ingredientų kiekį. Ingredientai: Skumbrė – 450 g; Paprika – 100 g; … Skaityti toliau

Tuno salotos su pupelėmis

Tuno salotų su pupelėmis receptas

Tuno salotos su pupelėmis yra lengvai paruošiamos, sočios ir gaivios. Yra keletas skirtingų receptų, tačiau pagrindiniai ingredientai yra tunas ir pupelės. Pupelės gali būti konservuotos arba virtos, o tunas – konservuotas arba savo sultyse. Tai puiki alternatyva tradicinėms salotoms, Jos yra lengvai paruošiamos ir gali būti pritaikytos pagal jūsų skonį ir pageidavimus.

Troškinta lydeka grietinėje

Troškintos lydekos grietinėje receptas

Troškinta lydeka grietinėje yra lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tinkamas kasdieninei vakarienei. Norint paruošti šį patiekalą, reikia išdoroti ir supjaustyti lydeką maždaug 1-1,5 cm storio gabalėliais. Tada lydekos gabaliukus reikia pakepinti keptuvėje su aliejumi iki 5 minučių ir sudėti į atskirą indą. Toliau reikia ištirpdyti sviestą ir ant jo pakepinti svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai … Skaityti toliau

Kiek laiko marinuoti žuvį?

Kaip ir kiek laiko reikia marinuoti žuvį

Marinuota žuvis yra labai skanus patiekalas, tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Iš jos galima paruošti salotas, sumuštinius ir karštus patiekalus, pavyzdžiui, ant grotelių keptą marinuotą žuvį arba keptą žuvį su kreminiu padažu. Kaip marinuoti žuvį? Žuvį galite marinuoti šaltų arba karštų būdų. Be to, kiekviename iš jų tikrai bus acto – būtent jis yra … Skaityti toliau

Paprastas „Philadelphia“ sušių receptas

Paprastas „Philadelphia“ sušių receptas

„Philadelphia“ pavadinimą ir receptą sugalvojo kažkoks amerikiečių sušių meistras. Daugeliui žmonių patinka jų sudėtis. Puikus ryžių, sūrio ir žuvies derinys nepalieka abejingus ne tik japonus. Sušiai yra sodraus skonio ir patrauklios išvaizdos. Galima patiekti su sojų padažu. Rekomenduojame pabandyti juos pasigaminti patiems pagal mūsų receptą. Viskas gana paprasta, skanu ir nebrangu. Esame tikri, kad tokie … Skaityti toliau

Silkė pataluose su obuoliais

Silkė pataluose su obuoliais

Silkė pataluose su obuoliais nuo įprasto varianto skiriasi rafinuotu skoniu, kurį suteikia būtent šis vaisius. Be to, obuolių dėka salotos tampa gaivesnės ir sultingesnės. Per saldus obuolys netiks, bet su rūgštele – net labai. Kalbant apie žalumynus, mums atrodo, kad petražolės čia tiks labiausiai – su joms būdingu pikantišku sodriu aromatu. Paruošimo laikas: 20 min … Skaityti toliau

Kiek kepti stintą?

Kiekvienais metais sausio mėn. pradeda kibti stintos. Šviežių stintų galima rasti turgavietėse, pas žvejus, žvejų “kioskeliuose”, parduotuvėse ir netgi jų prieigose. Taip pat šeimininkės laukia, kada jų vyrai, grįžę iš žvejybos, pradžiugins giliuose ežeruose, Baltijos jūroje ar Kuršių mariose agurkais kvepiančiomis žuvimis. Kad šeimininkėms, žmonoms ar vyrams nereikėtų galvoti ir ieškoti kaip kepti stintą, pateikiame laiko … Skaityti toliau

Kiek kepti vėgėlę?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti vėgėlę

Vėgėlė yra menkių šeimos žuvis. Ji turi labai minkštą mėsą, o šios žuvies kepenys laikomos delikatesu. Vėgėlė galima kepti, troškinti, be to, iš vėgėlės gaunasi labai skanūs pyragų įdarai. Skanūs faktai Jei vėgėlė turi nemalonų kvapą, apdorodami žuvį, nuimkite nuo jos odą. Jei kepant žuvis subyrėjo, pirmiausia paniruokite krakmole ir tik po to miltuose. Krakmolas … Skaityti toliau

Silkės salotos su burokėliais

Silkės salotos su burokėliais

Visų mėgstamiausias šiose salotose derinys – silkė su burokėliais. Ir jei burokėliai su svogūnais yra šiek tiek marinuoti, salotos vistiek bus neįtikėtinai skanios ir originalios.

Kepta žuvis su bulvėmis orkaitėje

Kepta žuvis su bulvėmis orkaitėje

Iškepkite žuvį ir bulves orkaitėje, ir jūsų namai prisipildys Viduržemio jūros aromatų, primins atostogas Italijoje, Graikijoje ar Ispanijoje. Ir būtinai naudokite gerą ypač tyrą alyvuogių aliejų: jis patiekalo skoniui suteiks neįprastai išraiškingų natų. Atkreipkite dėmesį, kad bulvių nereikėtų pjaustyti labai plonai, kitaip jos gali per daug paruduoti. Bet kokiu atveju gaminimo metu stebėkite patiekalo būklę, … Skaityti toliau

Kepta skumbrė su grybais

Kepta skumbrė su grybais

Skumbrė yra skani, sveika, riebi jūros žuvis, tinkanti bet kokiai dietai, įskaitant ir skirtą numesti ar išlaikyti svorį. Žuvis lengvai ir greitai paruošiama, ją galima patiekti pietums ir vakarienei. O kadangi joje mažai kaulų, o taip iškepta skumbrė gražios išvaizdos, tai puikiai tinka šventinėms vaišėms. Ingredientai: Pievagrybiai (tinka miško grybai) – 100-150 g; Grietinėlė – … Skaityti toliau