Turinys
Tuno išskirtinumas slypi jo gebėjime išlaikyti maistines medžiagas net konservuotame pavidale. Tarp jų yra vertingų omega-3 riebalų rūgščių, B grupės vitaminų, fosforo, magnio, kalio, geležies, jodo. Jis taip pat žinomas dėl didelio baltymų kiekio. Dėl šios priežasties tunas dažnai įtraukiamas į sportininkų, sveikos mitybos šalininkų, racioną. Ypač harmoningai žuvis dera su daržovėmis. Pavyzdžiui, pabandykite pasigaminti salotas su tunu ir pupelėmis.
Ingredientai:
- Rukola – 80 g;
- Konservuotos baltosios pupelės – 420 g;
- Konservuotas tunas – 150 g;
- Fetos sūris – 150 g;
- Vyšniniai pomidorai – 75 g;
- Alyvuogės – 40 g;
- Raudonasis svogūnas – 1 vnt.;
- Alyvuogių aliejus – 2 v.š.;
- Citrina – 1/2 vnt.;
- Malti juodieji pipirai – pagal skonį;
- Druska – pagal skonį.
Paruošimas
Tuno ir pupelių salotas nesunku pasigaminti namuose, jei tiksliai atliksite recepte nurodytus veiksmus.
- Pirmiausia paruoškite ingredientus. Rukolą nuplaukite ir nusausinkite, iš konservuotų ingredientų nupilkite skysčio perteklių.
- Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę, alyvuoges supjaustykite mažais žiedeliais. Svogūną nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais.
- Giliame dubenyje sumaišykite rukolą su pupelėmis, tunu, pomidorais, alyvuogėmis ir svogūnais.
- Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pusės citrinos sultimis. Kruopščiai, bet švelniai išmaišykite.
- Perkelkite salotas į serviravimo lėkštę ir ant viršaus sutrupinkite fetos sūrį. Druskos ir pipirų pagal skonį. Skanaus!
Patiekite paruoštas tuno ir pupelių salotas iš karto po paruošimo, kartu su traškiais skrebučiais arba viso grūdo duonos griežinėliais. Neįprasta ingredientų sudėtis suteikia spalvingą patiekalo skonį: sūrus, sotus tunas dera su aštriomis alyvuogėmis, pupelėmis, švelnia feta, saldžiarūgščiais pomidorais, aštria rukola ir sultingais svogūnais. O originalus aliejinis užpilas sujungia ingredientus, suteikdamas lengvo citrusinio rūgštumo.