Skumbrės vyniotinis

Šis skumbrės vyniotinio receptas tinka kaip šaltas užkandis, nes ten pridedama želatinos, kad geriau sukibtų. Jei nuspręsite patiekalą patiekti karštą, želatina gali būti nenaudojama. Ryškus ir gražus perpjovus, puikiai tinka Velykų stalui.

Jei valgančiųjų bus daug, geriau imti 2 skumbres ir atitinkamai padvigubinti visų ingredientų kiekį.

Ingredientai:

  • Skumbrė – 450 g;
  • Paprika – 100 g;
  • Svogūnai – 80 g;
  • Morkos – 80 g;
  • Česnakai – 1 skiltelė;
  • Sojų padažas – 1 šaukštelis;
  • Citrinų sultys – 1 šaukštelis;
  • Želatina – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • Petražolės – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – pagal skonį;
  • Juodieji pipirai – pagal skonį.

Vyniotinio paruošimas

Vietoj petražolių galite naudoti krapus. Sojų padažo galima nenaudoti.

  1. Pašalinkite skumbrės galvą, pelekus, uodegą ir atsargiai nupjaukite išilgai stuburo. Eikite palei kaulus abiem kryptimis, atskirdami filė nuo kaulų.
  2. Pašalinkite stuburą su šonkauliais, vidurius ir nuvalykite nuo plėvelių. Apšlakstykite žuvį sojos padažu, citrinos sultimis, druska, visą paviršių pabarstykite želatina ir atidėkite.
  3. Įdarui papriką ir svogūną supjaustykite kubeliais, o morkas sutarkuokite.
  4. Kepkite daržoves augaliniame aliejuje apie 10 minučių. Jų kiekis turėtų sumažėti maždaug perpus. Pabaigoje suberkite susmulkintą česnaką, druską, pipirus ir maždaug po minutės išjunkite.
  5. Įdarą paskleiskite per visą žuvies paviršių ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.
  6. Susukite žuvį į ritinį. Pradėkite nuo “galvos” ir baigkite “uodega”.
  7. Vyniotinį sandariai susukti į aliejumi pateptą kepimo popierių, arba į rankovę, arba į specialią kepimo plėvelę. Visada lengvai apvynioju špagatu, suteikdama gražią ir vienodą formą.
  8. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie pusvalandį. Leiskite atvėsti ir perkelkite į šaldytuvą porai valandų arba geriau nakčiai. Galite lengvai prispausti. Pavyzdžiui, atvėsusį vyniotinį įdėkite į dėžutę, kuri yra šiek tiek žemesnė už skumbrės vyniotinio aukštį, o ant viršaus uždėkite medinę lentą.

Išvyniokite vyniotinį, atsargiai supjaustykite ir patiekite. Skumbrės vyniotinis su įdarų paruoštas. Skanaus ir linksmų švenčių!

[the_ad_placement id=”h2-3-desktop”][the_ad_placement id=”h2-3-mobile”][the_ad_placement id=”h2-4-desktop”][the_ad_placement id=”h2-4-mobile”]


Parašykite komentarą