Šprotai pataluose

Šprotai pataluose

Pažįstama silkė pataluose kartais gali sau leisti virsti šprotais pataluose. Visų mėgstamo patiekalo prasmė nesikeičia, tačiau įdedama kažkas naujo ir originalaus. Kas prieš novatoriškas idėjas?! Ingredientai: 3 virtos morkos; 3 virtos bulvės; 2 virti burokėliai; 1 virtas kiaušinis; 50 g kieto sūrio; 200 g šprotų; ½ svogūno; 4 marinuoti agurkai; 4 skiltelės česnako; 200 g … Skaityti toliau

Silkė su burokėliais ir grybais

Silkė su burokėliais ir grybais

Violetinės virtų burokėlių salotos su sūdyta silke ir marinuotais pievagrybiais – skanios, sočios, sveikos, harmoningos ir tuo pačiu lengvai paruošiamos!

Kepta skumbrė orkaitėje

Kepta skumbrė orkaitėje

Skumbrė yra unikali žuvis. Nesvarbu, kaip ją gaminsite, ji visada gausis skani. Neįsivaizduoju, ką daryti su šia žuvimi, kad ją sugadinčiau. Tačiau neseniai sužinojau naują skumbrės gaminimo receptą – ji gaunasi penkis kartus skanesnė ir švelnesnė. Ingredientai: Skumbrė – 2 vnt; Svogūnai – 2 galvutės; Grietinė – 2 šaukštai; Paruoštos garstyčios – 2 šaukštai; Sojų … Skaityti toliau

Kiek kepti lašišą?

Kaip ir kiek laiko reikia kepti lašišą

Sveiki draugai. Šiandien aš išduosiu 4 triukus lašišai kepti. Mūsų kepta žuvis gausis labai sultinga ir skani. Ar žinojote, kad lašiša yra labai reikalinga mūsų organizmui? Todėl rekomenduoju valgyti šią žuvį kartą per savaitę.

Kaip kepti lašišą?

  1. Pirmasis triukas yra tas, kad lašiša pati yra gana riebi. Todėl į keptuvę nepilame aliejaus.
  2. Antroji mūsų gudrybė yra ta, kad būtina kepti ant stiprios ugnies, tada mūsų žuvys nelips prie keptuvės.
  3. Kitas triukas: pirmąją pusę kepame apie tris minutes, o antrąją – 1-2 minutes. Jei ilgiau kepsite kitą pusę, žuvis bus sausa. Kepame iš viso 3-4 minutes. Mūsų keptuvė turi būti gerai įkaitusi, kad lašiša gerai užsisandarintu ir iš jos nepabėgtų sultys.
  4. Paskutinis mūsų triukas: sūdome žuvį kepimo pabaigoje, kitaip ji išskirs sultis, juk mums to nereikia. Mūsų žuvis yra paruošta.

Kiek kepti lašišą?

  • Lašišą keptuvėje reikia kepti iš kiekvienos pusės po 2-4 minutes (priklausomai nuo storio). Vėliau dar palaikyti po dangčių 2 minutes.
  • Kepant lašišą orkaitėje, reikėtų laikytis taisyklės – 4-6 min. vienam centimetrui storumo. Kadangi dauguma lašišos išpjovų būna apie 2 cm storumo per storiausią vietą, pradėkite ją tikrinti po 8 min. Kai lašišą bus lengva persmeigti šakute, vadinasi, ji jau iškepusi.
  • Reikalinga temperatūra būtų nuo 175 iki 190 C. Kiek tiksliai, priklauso nuo to, pagal kokį receptą kepate ir filė dydžio. Jei filė maža, nustatykite ant žemesnės temperatūros, jei didelė – ant didesnės. Jei kepsite per karštai arba per šaltai, lašiša gausis sausa.

Lašiša kepta ant sviesto

Lašiša kepta keptuvėje ant kepimo popieriaus ir sviesto. Labai paprastai ir skaniai, o sviestas nedega!!!

Lašišos kepsnys

Ingredientai:

  • 200 g Lašišos filė
  • 20 g Aliejus
  • pagal skonį: Druska, Citrininiai žuvies prieskoniai „Santa Maria“, Žuvies prieskoninių žolelių mišinys „Santa Maria“
  • 30 g Sviestas
  • 120 g Ryžiai
  • Ryžių prieskoniai „Santa maria“
  • 100 g Šparaginės pupelės

Gaminimas:

  1. Lašišos kepsnį pabarstykite citrininiais žuvies prieskoniais Santa Maria ir apkepkite keptuvėje su aliejumi.
  2. Pabaigai kepsnį 5-10 minučių įdėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
  3. Sviestą sumaišykite su žuvies prieskonių ir žolelių mišiniu, susukite į ritinėlį ir įdėkite į šaldytuvą sustingti.
  4. Pasigaminkite garnyrą: ryžius išvirkite ir pagardinkite ryžių prieskoniais, šparagines pupeles apvirkite pasūdytame vandenyje. Į lėkštę įdėkite lašišos kepsnį, ant jos – sviesto griežinėlį. Šalia pastatykite ryžių bokštelį ir sudėkite šparagines pupeles.