“Žentelio” salotos arba sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis ir svogūnais

  • Paruošimas: 40 min
  • Porcijos: 6
Kadangi tokios žuvies salotos-mišrainė yra vienos iš mano vyro pačiių mėgstamiausių, o jų pradininkė buvo mano mama, tai ir pavadinimas kilo būtent šitaip. Kai uošvienė arba aš (žmona) norime įsiteikti, galime labai drąsiai gaminti šias salotas su morkomis ir svogūnais. Šiaip nieko sudėtingo, bet kas ragavo įvertino labai gerai ir gyrė, kad skanu. Tad pamėginkite ir Jūs!

Receptui reikės:

  • jūsų mėgstamos žuvies filė: 1 kilogramo (aš naudoju rudagavalių menkių filė)
  • morkos: 7 vidutinio dydžio
  • svogūnai: 7 vidutinio dydžio
  • cinamonas
  • citrinos: 1
  • mėgstamas majonezas: pagal skonį (aš naudoju Hellman’s)
  • aliejus
  • miltai
  • cukrus: žiupsnelio
  • druska: žiupsnelio

Paruošimas

  • Pradžioje žuvį pabarstyk mėgstamais prieskoniais, pavoliok miltuose ir kepk. Man pačiai asmeniškai kuo labiau suskrunda tuo yra skaniau.
  • Iškepus atvėsink ir supjaustyk nedideliais kubeliais.
  • Morkas tarkuok burokinės tarkos pagalba, svogūnus supjaustyk smulkiau ir viską kepk aliejuje tol, kol suminkštės. Aš pati visada kepdama morkas ir svogūnus įdedu nedidelį žiupsnelį cukraus ir druskos.
  • Iškepus visiškai atvėsink.
  • Kai jau viskas atvėsta, mišrainę sluoksniuok šitaip: žuvies kubelius pašlakstyk citrina ir pertepk mėgstamu majonezu, tuomet dėk sluoksnį morkų su svogūnais, pabarstyk cinamonu (maždaug tiek kiek barstytumei pipirų).
  • Vėl dėk žuvies kubelius, dar kartą šlakstyk citrina, majonezas, morkos su svogūnais ir cinamonas. Sluoksnių skaičius priklausyk nuo naudojamo indo kuriame gaminsi, bet man įprastai gaunasi 3 sluoksniai.
  • Viršų dar “patepliok” majonezu.
  • Skanauk su mėgstama duona!
  • Pastebėjimas: Mūsų šeimos jos dar skanesnės kai šiek tiek pastovi šaldytuve ir skoniai susidraugauja tarpusavyje, bet galite ragauti ir iškart.


Parašykite komentarą