Sluoksniuotos silkės salotos su keptais burokėliais ir obuoliais

  • Paruošimas: 25 min
  • Gaminimas: 120 min
  • Porcijos: 6
Tokios sluoksniuotos silkės salotos su keptais burokėliais ir obuoliais – vienos iš mano šeimos pačių mėgstamiausių mano šeimoje. Jos gaunasi daug lengvesnės bei gaivesnės, nei “Silkė pataluose“. Jeigu ir Jūs savo šeimoje mėgstate tiek silkę, tiek burokėlius, tai labai rekomenduoju išmėginti ir šį mano fantastišką variantą. Tad nieko nelaukiam ir pradedam!

Beje, šį patiekalą galima gaminti ir su virtais burokėliais, bet man asmeniškai, su keptais burokėliais gaunasi skaniau.

Receptui reikės:

  • nulupti burokėliai: 600 gramų
  • silkės filė: 450 gramų
  • svogūnai: 1 didelio
  • rūgštesni obuoliai: 1 didelio
Užpilui:
  • majonezas: ~3 valgomųjų šaukštų
  • neriebi grietinė: ~3 valgomųjų šaukštų
  • neaštrios garstyčios: ~1,5 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys: šiek tiek
  • malti juodieji pipirai
  • smulkinti krapai

Paruošimas

  • Pradžioje kiekvieną burokėlį suvyniok į foliją ir kepk iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 1-2 valandas, priklausomai nuo jų dydžio. Ar jau gerai iškepė, patikrink, įsmeigdamas šakute.
  • Iškepusius palik atvėsti.
  • Kai jau burokėliai atvėsta, juos nulupk bei supjaustyk nedideliais kubeliais.
  • Tuomet svogūną bei obuolį taipogi supjaustyk nedideliais kubeliais ir juos sumaišyk.
  • Silkės filė supjaustyk norimo dydžio juostelėmis.
  • Po to užpilui dubenėlyje sumaišyk majonezą, grietinę, garstyčias ir susmulkintus krapus, pagardink pipirais bei šiek tiek citrinos sulčių. Druskos aš niekada nededu, nes pilnai pakanka silkės sūrumo.
  • Į kitą dubenį išdėliok silkės gabaliukų sluoksnį, ant viršaus sudėk obuolio-svogūno sluoksnį, tuomet – burokėlių sluoksnį ir aptepk plonai užpilu.
  • Dar kartą viską pakartok: silkė, obuolys-svogūnas, burokėliai, užpilas.
  • Palaikyk mažiausiai 60 minučių šaldytuve, kad skoniai susidraugautų.
  • Patiek su mėgstama duona arba virtomis bulvėmis. Skanauk!


Parašykite komentarą