- Paruošimas: 15 min
- Porcijos: 8
Toks silkės, agurkų ir kivių derinys gal ir gali skambėti kiek keistai bei neįprastai, bet patikėkite manimi skonis gaunasi tikrai fantastiškas. Jeigu mėgstate gaivias salotas su silke, šias tiesiog privalote išmėginti. Jos nereikalauja nei daug ingredientų, nei didelių pastangų gaminant, o pavyksta žavios, ryškios ir labai gardžios.
Beje, kartais gamindama šią silkių mišrainę dar įpjaustau mėtų – jų gaivumas čia itin tinka, bet tai nėra būtina.
Receptui reikės:
- silkės filė: 400 gramų
- agurkai: 400 gramų
- kiviai: 6 (~400 gramų)
- salierų stiebai: 2 (arba 2 porai)
- mėgstamas majonezas: ~4 valgomųjų šaukštų (arba pagal skonį)
- druska
- malti juodieji pipirai
Paruošimas
- Pradžioje silkės filė supjaustyk nedideliais gabaliukais, agurką supjaustyk kubeliais, kivius nulupk ir supjaustyk ketvirčiais.
- Tada salierą (arba porą) supjaustyk griežinėliais.
- Tuomet į dubenėlį dėk silkę, agurką, kivius, salierą, dėk mėgstamo majonezo pagal skonį, berk druskos bei pipirų, gerai išmaišyk.
- Salotas patiek iškart, kai paruoši, nes gaminant yra naudojami gaivūs ingredientai, todėl ilgiau stovint kaupiasi vanduo. Jeigu norisi susiruošti iš anksto, pjaustytus ingredientus laikyk šaldytuve atskiruose indeliuose ir sumaišyk tik prieš pat patiekiant.
- Patiekti gali pabarstydamas žalumynais – česnakų arba svogūnų laiškais, mėtomis ar panašiai. Skanauk!
Tikrai be galo skaniai gavosi. Ačiū, kad dalinatės gerais receptais. 🙂