Tuno salotos su vynuogėmis

Tuno salotų receptas su vynuogėmis

Viena iš geriausių tuno savybių, tai didelis baltymų kiekis jame. 100 gramų tuno yra apie 27 gramai baltymų. Jei ieškote gero baltymų šaltinio išlaikyti stiprius raumenis, tai tunas yra būtent tas šaltinis. Baltymai taip pat naudingi kraujui, odai, plaukams ir nagams. Labai skanios sveikuoliškos salotos: Štai receptas! Reikės: 200 g tuno savo sultyse; Mėgstamų salotų; … Skaityti toliau

Nicos salotos

Nicos salotų receptas

Šiltos Nicos salotos yra tikra klasika mano virtuvėje. Ne tik skanu – bet ir labai sotu! Ypač vasaros metu, kai prasideda šviežios bulvytės ir pupelės. Šias salotas gaminu su paprastais kiaušiniais – bet skaniausia su putpelės, kai jų turiu visada pagalvoju apie šias salotas. Kviečiu ir jus išbandyti jas arba kas jau gaminote – prisiminti … Skaityti toliau

Žiedinio kopūsto ir krabų lazdelių mišrainė

Žiedinio kopūsto ir krabų lazdelių mišrainės receptas

Šią mišrainę gaminu jau daugelį metų ir ji man niekaip nepabosta. Žiedinį kopūstą mėgstu neapvirtą – man labai patinka jo traškumas. Net neatsimenu kaip gimė šis receptas – tikriausiai sumetus visą turimą šaldytuvo turinį į vieną dubenį ir tikintis stebuklo! 😁 na tas stebuklas įvyko – skonis tikrai sužavėjo. Ingredientai: pusė žiedinio kopūsto (arba visas … Skaityti toliau

Salotos su rūkytu varškės sūriu, vištiena ir duonos trapučiais!

Salotos su rūkytu varškės sūriu, vištiena ir duonos trapučiais!

Šis salotų derinys – tai vasaros atradimas! Anksčiau rinkdavausi įprastą varškės sūrį arba keptą, bet šį kartą pabandžiau paekspermentuoti su rūkytu, česnakiniu varškės sūriu – ir nenusivyliau! Jai puikiai dera su vištiena, o duonos traškučiai prideda traškumo! Galite drąsiai ekspermentuoti su salotų padažais, nes šioms salotoms tinka labai daug skirtingų padažų – aš pasirinkau klasikinį … Skaityti toliau

Žiedinio kopūsto mišrainė su sūriu ir kumpiu

Žiedinio kopūsto mišrainės receptas su sūriu ir kumpiu

Ši mišrainė man nostalgija, atsimenu panašią pirkdavau Lietuvoje prekybos centruose. Tai pabandžiau atkurti ją iš prisiminimų. Gavosi labai labai skani! Kviečiu ir jus išbandyti! 💚 Ingredientai: žiedinio kopūsto (pusė); kelių arba vieno didelio pomidoro; 1 nedidelio agurko; 3-4 griežinėlio kumpio arba pieniškos dešros; 40 -50 g tarkuoto fermentinio sūrio; krapų, petražolių (nedaug); 1/4 raudonosios paprikos; … Skaityti toliau

Gaivi krabų lazdelių mišrainė

Gaivus krabų lazdelių mišrainės receptas

Tai greitai paruošiama ir labai gaivi krabų lazdelių mišrainė, kurią renkuosi, kai šaldytuvas pustuštis ir norisi skaniai, bet sočiai pavalgyti. Šiai mišrainei nereikės ruoštis iš anksto, jai paruošti užruksite labai mažai laiko, o ir artimieji liks patenkinti rezultatu! Mano patarimas gaminant šią mišrainę – visus ingredientus supjaustykite kuo smulkesniais kūbeliais, na o krabų lazdelės gali … Skaityti toliau

Grilintų baklažanų ir cukinijų salotos

Grilintų baklažanų ir cukinijų salotos

Vakar kažkaip visai atsitiktinai radau dar prieš du metus gamintų salotų receptą Halumi sūrio su baklažanais. Ir tikrai prisiminiau kokios jos buvo gardžios. Kadangi halumi sūris nebuvo mano šios savaitės pirkinių saraše, tai teko gaminti be jo. Na aš ir šiaip nesu per daug ‘sūrio’ žmogus, tai man nėra bėda. Bet baklažaną ir cukinijas mėgstu, … Skaityti toliau

Brokolių salotos

Brokolių salotos

Kartais paprati dalykai yra tiesiog geriausia kas gali būti. Taip ir šios salotos, kurios susiteda tik iš brokolių, padažo ir migdolų. Tiesiog negaliu atsivalgyt! Pirmą kartą jas gaminau dar Naujųjų Metų išvakarėse, tai nuo to laiko atrodo, kad tik jas ir tevalgau. Kitaip sakant per šias kelias savaites aš brokolių valgiau tiek, kiek spėju per … Skaityti toliau

Vištienos salotos su padažu

Vištienos salotos

Labai skanios ir nekaloringos vištienos salotos: Štai receptas! Iš viso apie: 490 kcal (20 g riebalų, 46 g baltymų, 31.5 g angliavandenių). Dėkui, kad domitės ir palaikote. Reikės: 200 gramų vištienos filė; 160 gramų besėklių vynuogių; 25 gramų graikiškų riešutų; Mėgstamų salotos lapų; Vieno nedideio svogūno. Padažui: Šešių šauktų citrinos sulčių; Šlakelio obuolių acto; Vieno … Skaityti toliau

Lęšių salotos su veganišku dzadzikiu

Lęšių salotos su veganišku dzadzikiu

Manau pasikartosiu jau kokį penkioliktą kartą, bet – aš dievinu lęšius. Tai toks universalus produktas, kuris tinka daugelyje patiekalų. Salotose, troškiniuose, sriubose ir t.t. Kaip įrodymas, šiandien jūsų dėmesiui – lęšių salotos su veganišku dzadzikiu. Dzadzikis yra bene populiariausias ir ypač lengvai pagaminamas graikiškas padažas. Tradiciškai jis gaminamas iš graikiško jogurto, paskaninto agurkais, krapais ir … Skaityti toliau

Bulvių salotos su šparagais ir ridikėliais

Šiltos bulvių salotos su šparagais ir ridikėliais

Na ką, grįžau iš trumpų atostogų. Pavadinkime jas kūrybinėmis, nes viskas, ką pavadini kūrybinėmis iškart skamba solidžiau, ar ne? Daugiau apie atostogas, savo ateities planus, bei kryptį, kuria aš toliau judėsiu, papasakosiu kitame savo įraše, o kol kas jūsų dėmesiui BULVIŲ SALOTOS SU ŠPARAGAIS IR RIDIKĖLIAIS arba kitaip aš jas dar vadinu „Paskutinėmis pavasario pasispardymo … Skaityti toliau

Veganiškos Coleslaw salotos

Veganiškos Coleslaw salotos, receptas

Šios salotos – dažnas madingų burgerinių svečias. Dažniausiai jas dosniai gardinamos paprastu majonezų, todėl veganai automatiškai jų atsisako. Tačiau mes taip paprastai nepasiduosime! Velniškai skanias salotas gali tapti dar skanesnės jei mes jas padarysime veganiškai įmaišydami naminiu, veganišku majonezu. Būtinai paragaukite! Jums reikės (2 asmenims): 300 g paprastų kopūstų; 150 g raudonųjų kopūstų; 200 g morkų; … Skaityti toliau