Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais

  • Paruošimas: 10 min
  • Porcijos: 2
“Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais” – tai unikalus ir spalvingas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek lengviems pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia sodrų antienos skonį su gaiviais citrusiniais apelsinais, suteikiant harmonijos ir skonio pusiausvyrą. Antiena – tai ne tik delikatesinė mėsa, bet ir puikus baltymų, geležies bei B grupės vitaminų šaltinis. Apelsinai, savo ruožtu, suteikia antioksidantų ir vitamino C, kuris padeda stiprinti imuninę sistemą bei pagerina odos būklę. Įtraukus į savo mitybą tokius maistingus ir skanius patiekalus, galite pagerinti savo sveikatą ir gerovę.

Galimos ingredientų alternatyvos

Šiame recepte naudojama karšto rūkymo antienos krūtinėlė, tačiau ją galima pakeisti kepta arba grilyje kepta vištienos filė ar net kalakutienos krūtinėle. Salotų mišinio lapelius galite keisti špinatais, rukola ar kitais mėgstamais žalumynais. Apelsinų sultis galima pakeisti citrinų ar greipfrutų sultimis, suteikiant patiekalui kitokią citrusinių vaisių natą. Alyvuogių aliejų galima keisti linų sėmenų ar avokadų aliejumi, jei norite pridėti daugiau sveikų riebalų.

Patiekalo gaminimo patarimai

Norint, kad salotos būtų kuo gaivesnės, salotų lapelius ir kitus ingredientus laikykite šaldytuve iki patiekimo. Padažą ruošti galima iš anksto, tačiau jį įmaišykite į salotas tik prieš pat valgant, kad žalumynai išliktų traškūs. Jei norite dar daugiau skonio, galite pridėti šiek tiek balzamiko acto arba medaus padažo.

Patiekalo sveikatos privalumai ir trūkumai

Šios salotos yra maistingos ir mažai kaloringos, turinčios gerą baltymų, vitaminų ir sveikųjų riebalų pusiausvyrą. Antiena yra puikus baltymų šaltinis, padedantis stiprinti raumenis ir užtikrinantis ilgalaikį sotumo jausmą. Apelsinai ir granatai suteikia vitamino C, kuris yra svarbus imuniteto stiprinimui ir kovai su laisvaisiais radikalais. Vis dėlto, dėl padažo sudėtyje esančio alyvuogių aliejaus kalorijų kiekis gali būti aukštesnis, todėl svarbu nepersistengti su padažo kiekiu.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: apie 400 kcal
  • Kalorijos vienoje porcijoje: apie 200 kcal

Receptui reikės:

  • Karšto rūkymo antienos krūtinėlė su odele: 100 g (naudojau „Kitchenme“ produkciją)
  • Mėgstami salotų lapeliai: 2 saujos (aš naudojau salotų miksą)
  • Agurkas: 1
  • Granatų sėklos: apie ¼ vaisiaus
  • Apelsinas: 0,5
  • Apelsino sultys: 2 v. š.
  • Grūdėtos garstyčios: 1 a. š.
  • Alyvuogių aliejus: 1 v. š.
  • Druska: žiupsnis

Paruošimas

  • Salotų lapelius gerai nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite, sudėkite į didelę lėkštę.
  • Agurką perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais šiaudeliais, sudėkite ant salotų lapų.
  • Apelsiną nulupkite, atskirkite skilteles ir supjaustykite gabalėliais. Sudėkite juos ant salotų, šalia agurko.
  • Granatą perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Pabarstykite jomis salotas, kad suteiktumėte spalvos ir skonio.
  • Antienos krūtinėlę supjaustykite plonais gabalėliais ir išdėliokite juos virš salotų ingredientų.
  • Padažui sumaišykite alyvuogių aliejų, apelsino sultis, grūdėtas garstyčias ir druską. Šviežiai sumaišytą padažą užpilkite ant salotų.
  • Patiekite salotas iš karto, kad ingredientai išliktų švieži ir traškūs.
  • Santrauka: “Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais” yra puikus pasirinkimas ieškantiems lengvo, bet maistingo patiekalo. Derindamos švelnų antienos skonį su citrusinių vaisių gaivumu, šios salotos suteikia tiek naudos sveikatai, tiek malonumą skonio receptoriams. Pridėjus daugiau spalvų ir tekstūrų, šis patiekalas gali tapti mėgstamiausiu jūsų stalo elementu.
gaivios salotos su antiena
gaivios salotos su antiena

1 komentaras apie “Gaivios salotos su antienos krūtinėle ir apelsinais”

Average
5 Based On 1

Parašykite komentarą