Turkiškas kopūstų troškinys – Kapuska

Labai mėgstu kopūstus ir žiemos metu vis ieškau būdų, kaip juos pasigaminus. Šiais metais netgi pirmą kartą užsiraugiau kopūstų, kurie puikiai man gavosi. Taigi teliko tik kapuską išsivirti, kuris yra Turkiškas troškinys, labiausiai gaminamas Juodosios Jūros regijone. valgo.me portale jau yra vienas kapuskos receptas, kuris gal netgi labiau tradiciškas, tačiau šiame troškinyje aš dar įdėjau poro ir šviežio pomidoro, kad skonis būtų šviežesnis. Taigi tas pats tik truputį kitaip skanusis kopūstų troškinys turkiškuoju stiliumi.

Kapuska
Kapuska

(4-5 asmenims)

Ingredientai:

  • 1 vieno vidutinio dydžio kopūsto;
  • 1 svogūno;
  • 1 nedidelio poro;
  • 1 pomidoro;
  • 4 v.š. ryžių;
  • 1 v.š. džiovintų juodųjų serbentų (nebūtina, bet suteikia troškiniui naturalaus saldumo);
  • 1 v.š. pomidorų pastos;
  • Druskos ir juodųjų pipirų;
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio;
  • Vandens;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Žiubsnelis krapų ir petražolių.

Paruošimas

  1. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną ir porą.
  2. Įkaitinkite puode ar didelėje keptuvėje šiek tiek aliejaus ir sudėkite porus ir svogūnus.
  3. Pakepinkite apie 2-3 minutes, tada sudėkite smulkintą kopūstą ir pomidorą. Kepinkite apie 5 minutes.
  4. Sudėkite ryžius, pomidorų pastą, juoduosius serbentus, čiobrelį, pagardinkite druska ir pipirais, užpilkite vandeniu, kad truputį apsemtų.
  5. Troškinkite apie 15-20 minučių kol kopūstai ir ryžiai bus minkšti.
  6. Prieš pabaigą suberkite krapus ir petražoles.

Skanaus!

[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą