Iš visų žiemai skirtų salotų su kopūstais variantų ši tikrai patiks aštraus skonio mėgėjams. O paslaptis itin paprasta: česnakai, čili ir prieskoniai. Net pradedantysis virėjas gali susidoroti su šiuo receptu.
Kopūstų mišrainės ingredientai:
- Kopūstai – 1 kg;
- Vanduo – 750 ml;
- Lauro lapas – 1 vnt;
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Morkos – 2 vnt;
- Juodieji pipirai – 6 žirneliai;
- Čili pipirai – 1 ankštis;
- Česnakai – 1 galva;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Actas – 75 ml.
Mišrainės žiemai paruošimas:
- Kopūstą susmulkinkite, morkas sutarkuokite korėjietiška tarka ir smulkiai supjaustykite čili su česnaku.
- Sumaišykite daržoves ir lengvai paminkykite rankomis.
- Į vandenį įpilkite aliejaus, druskos, lauro lapų, pipirų, užvirinkite ir supilkite actą. Nuimkite marinatą nuo ugnies ir palikite uždengtą 10 minučių.
- Daržoves užpilkite marinatu ir uždengę palikite šiltai vienai parai. Tada kopūstų salotas sudėkite į stiklainius.