Nusprendžiau palepinti savo šeimą ir iškepiau šių gardžių pyragėlių.👌 Nepaprastai skanūs ir lengvai paruošiami. Iš šitos tešlos galima kepti pyragėlius su bet kokiu įdaru, tiek saldžiu, tiek su mėsa ar daržovėmis. Tikrai verta išbandyti.
Pyragėliai pagal moldavišką receptą
Tešlai:
- 250 g. miltų;
- 100 ml vandens;
- 100 ml aliejaus;
- 1 kiaušinis (nedidelis, aptepimui);
- šiek tiek druskos.
Įdarui:
- 200 g. varškės;
- 180 g. obuolių;
- 100 g. cukraus;
- šiek tiek vanilinio cukraus.
Pyragėlių paruošimas
- Į dubenį supyliau vandenį, aliejų bei druską ir sumaišiau tarpusavyje. Po truputį sijodama įmaišiau miltus ir užminkiau tešlą. Tešla turi būti minkšta, nelipti prie rankų. Suvyniojau ją į maistinę plėvelę ir padėjau į šaldytuvą 30 minučių.
- Obuolius nulupau bei smulkiai supjausčiau. Varškę išsukau su cukrumi bei vanile ir įmaišiau obuolius.
- Tada tešlą išėmiau iš šaldytuvo ir padalinau į 8 dalis. Kiekvieną dalį plonai iškočiojau į pailgus paplotėlius. Ant vieno krašto uždėjau po šaukštą įdaro ir suvyniojau kaip vokelį.
- Kepimo skardą išklojau kepimo popieriumi, sudėjau pyragėlius ir aptepiau kiaušinio plakiniu ir apibarsčiau sezamo sėklomis.
- Kepiau iki 180 – 190 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 – 35 minutes.
Skanaus mielieji! 🍀☘️🌿
RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje
Sudomins