Kaip marinuoti voveraites?

Šiandien siūlau išbandyti kelis marinuotų voveraičių paruošimo būdus. Tai visiškai paprasti ir nereikalaujantys daug pastangų receptai.

Marinuotos voveraitės yra labai kvapnios, skanios ir naudingos organizmui. Voveraičių marinavimo procesas greitas, jei laikysitės mano rekomendacijų. Tie, kurie mėgsta grybų užkandžius ant šventinio ir kasdieninio stalo, tikrai atkreips dėmesį į šiame straipsnyje siūlomus receptus.

Patarimai marinuojant voveraites

  • Prieš marinavimą, voveraites reikia gerai išrūšiuoti, o supuvusias išmesti. Siekiant geriau jas išvalyti nuo įvairių šiukšlių, voveraitės mirkomos vandenyje, kuriame pirmiausia ištirpinama druska ir citrinos rūgštis. Norėdami tai padaryti, 2 g citrinos rūgšties ir 10 g druskos praskiedžiama viename litre vandens;
  • Marinuojant voveraites daugelis rekomenduoja imti tik grybų kepures. Tačiau nereikia išmesti kojų į šiukšliadėžę – iš jų galite išsivirti skanius grybų ikrus;
  • Kad voveraitės būtų tolygiai prisotintos marinatu, jas galite rinktis vienodo dydžio, tačiau jei voveraitės yra skirtingo dydžio, jas reikia supjaustyti į maždaug tokias pačias dalis;
  • Kad marinuotos voveraitės būtų traškios, jas po užvirimo reikia iš karto nuplauti šaltu vandeniu.

Greitas voveraičių marinavimas

Šis marinuotų voveraičių receptas leis per trumpą laiką ant stalo padėti skanų šaltą užkandį. Jau po 24 valandų grybai bus paruošti.

Ingredientai:

  • Voveraitės – 1 kg;
  • Actas (9%) – 6-7 šaukštai;
  • Rafinuotas aliejus – 10 šaukštų;
  • Džiovinti gvazdikėlių pumpurai – 4 vnt.;
  • Lauro lapas – 5 vnt.;
  • Druska – 2 šaukšteliai;
  • Cukrus – 4 šaukšteliai;
  • Česnakai – 4 skiltelės;
  • Juodieji pipirai (žirniais) – 10-15 vnt.;
  • Karštas vanduo – 200 ml..

Kaip greitai užmarinuoti voveraites, kad kitą dieną iš jų pagaminti skanius pietus ar vakarienę?

Voveraičių marinavimo procesas
Voveraičių marinavimas

Paruošimas:

  1. Išvalius ir išvirus, voveraites perkeliame į emaliuotą puodą.
  2. Druską ir cukrų ištirpinkite vandenyje, supilkite į grybus.
  3. Įpilkite aliejaus, acto, įdėkite gvazdikėlių, lauro lapų ir pipirų, pastatykite puodą ant ugnies.
  4. Užvirkite ir įdėkite česnaką, kurį pirmiausia reikia supjaustyti mažais kubeliais.
  5. Išmaišykite ir virkite ant silpnos ugnies 10 minučių.
  6. Grybus išdėliojame į stiklainius, o lauro lapelį iš sūrymo išimame ir išmetame.
  7. Karštą marinatą vienodais kiekiais paskirstykite tarp stiklainių ir šiek tiek atvėsinkite.
  8. Uždarykite stiklainius dangteliais ir pastatykite į šaldytuvą. Tokį ruošinį rekomenduojama laikyti ne ilgiau kaip 2 mėnesius.

Marinuotos voveraitės žiemai

Marinuotos voveraitės
Marinuotos voveraitės

Šis marinuotų voveraičių receptas gali būti vadinamas paprastu dėl minimalaus ingredientų kiekio.

Ingredientai:

  • Voveraitės – 3 kg;
  • Vanduo – 2,5 l;
  • Actas 6% – 250 ml;
  • Lauro lapas – 10 vnt.;
  • Juodųjų pipirų grūdeliai – 30 vnt..

Paruošimas:

  1. Sūdytame vandenyje išvirtos voveraitės perkeliamos į švarų emaliuotą puodą (1 litrui vandens reikia paimti 1,5 v.š. druskos, o išvirusias voveraites plauti nereikia).
  2. Voveraites užpilkite vandeniu (nurodytas recepte) ir užvirinkite.
  3. Atsargiai supilkite actą, suberkite pipirus ir lauro lapą, pavirkite 10 min.
  4. Paruoštus grybus paskirstykite į stiklainius, užsukite arba uždarykite įprastais nailoniniais dangteliais.
  5. Atvėsusios marinuotos voveraitės išnešamos į rūsį, arba galite palikti šaldytuve.

Marinuotos voveraitės su svogūnais

Marinuotos voveraitės žiemai su svogūnais
Marinuotos voveraitės žiemai su svogūnais

Su svogūnais marinuotos voveraitės būna traškios ir kvapnios.

Ingredientai:

  • Voveraitės – 2 kg;
  • Druska ir cukrus – po 5 šaukštelius;
  • Svogūnai – 2 didelės galvos;
  • Lauro lapas – 4 vnt.;
  • Vanduo – 1 l;
  • Gvazdikėliai – 3 vnt.;
  • Česnakai – 4 skiltelės;
  • Juodieji pipirai – 20 vnt.;
  • Actas 9% – 3-4 šaukštai.

Paruošimas:

  1. Po to, kai išvirsite voveraites, galite ruošti marinatą.
  2. Vandenyje sumaišykite visus ingredientus, įskaitant susmulkintą česnaką ir svogūną.
  3. Marinatą pavirkite 5 minutes ir panardinkite į jį virtus grybus.
  4. Viską kartu virkite dar 10 minučių ir paskirstykite po paruoštus stiklainius.
  5. Užsukite ir atvėsinkite, palikite stiklainius pastovėti kambario temperatūroje.
  6. Marinuotas voveraites išneškite į vėsią vietą.

Marinuotos voveraitės yra ne tik skanios, bet ir žmogaus organizmo lengvai virškinamos.

Kaip ir kiek laikyti

Marinuotas voveraites geriausia laikyti stikliniuose indeliuose tamsiame, vėsiame rūsyje. Esant temperatūrai iki + 18 ° C, grybai išliks iki vienerių metų; nuo +8 iki +18 ° С – iki pusantrų metų; nuo 0 iki +8°C – iki dvejų metų.

Voveraičių nauda ir žala

Voveraitės yra turtingas vitaminų, mikroelementų ir naudingų amino rūgščių šaltinis. Juose yra trametonolino rūgšties ir ergosterolio, kurie teigiamai veikia virškinamąjį traktą, kepenis ir kitus organus.

Nerekomenduojama tiems, kurie netoleruoja grybų, nėščioms ir žindančioms moterims, vaikams iki trejų metų, turintiems gastritą, pankreatitą ir kolitą.



Parašykite komentarą