Karštas rugpjūčio vakaras, kvepiančios gatvės, mėlynių ir bruknių sirupu užlieti dangūs ir gatvės triukšmas pro atvirą virtuvės langą. Ant palangės nepakartojamai kvepia bazilikas, galima jį užuosti net iš kambario, orkaitėje kvepia naminis pyragas. Aš sėdžiu ir, žiūrėdama į vakarėjančią Vilniaus panoramą, taisau gėlėtą vintažinę suknelę, kurią vos šiandien nusipirkau. Ir nors esu susikaupusi ir galvoju apie rytdienos kelionę prie jūūūros, akimirką viskas sustoja, nurimsta, ir aš negaliu patikėti, kiek daug džiaugsmo ir meilės gali sutilpti į tokią kuklią kaitrios vasaros akimirką…
Buvau pamiršusi, kaip gera jaustis moterimi. Kaip gera jausti džiaugsmą, rūpestingumą, atidumą, švelnumą, vilkėti gelėtus sijonus, lakuoti kojų nagus raudona spalva, šypsotis, pintis kasas, pirkti suknelę, naktį paslapčią valgyti braškes, kepti pyragus ir gerti arbatą iš balto puodelio su mažom rausvom gėlytėm. Vieną dieną išeisiu į pievą ir šoksiu sau, kad ir viena. O šiandien užteks ir pyrago.
Pyragas su braškėm ir abrikosais
- Trukmė: apie 60 min. (+ šaldyti)
- Porcijos: 8
Ingredientai:
- apie 80 g natūralaus sviesto;
- 3/4 stiklinės cukraus;
- 2 vid. kiaušinių;
- 1 1/2 stiklinės kefyro;
- 2 stiklinių a.r. miltų;
- a.š. kepimo miltelių;
- žiupsnelio cinamono;
- kelių abrikosų ir braškių;
- tortų želė (pakuotės).
Paruošimas:
- Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai ištrinkite. Palaipsniui pilkite kefyrą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite ir nepamirškite įmaišyti cinamono. Kepimo indą ištepkite riebalais ir supilkite tešlą.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros ir pašaukite pyragą maždaug 45 min.
- Sudėkite supjaustytus abrikosus ir braškes, apliekite tortų želę (kaip naudoti, perskaitykite ant pakuotės) ir pastatykite į šaldytuvą (aš laikiau per naktį, bet užtektų ir poros valandų).
Jeigu valgysite išėmę iš šaldytuvo, pamatysite koks jis lengvas, gaivus ir vasariškas. Puikiai tiks ir pusryčiams prie puodelio kavos.
Bon Appétit!