Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu

Jeigu galvojate, kad mažas svajotojas jumyse užmigo, pabandykite išsikepti šių pyragėlių. Pavaišinkite šeimą, draugus, kaimynus, pardavėją, valytoją, statybininkus, bet ką. Tik paprašykite, kad valgydami šį šokoladinį, žmonės apie nieką negalvotų, o pasvajotų apie tai, apie ką svajojo vaikystėje.

  • Trukmė: apie 60 min. + 2-3 val. šaldyti
  • Porcijos: 12 gabalėlių

Ingredientai:

Pagrindui:

  • 100 g tamsaus šokolado (pvz. „Karūna“);
  • 100 g 82 proc. sviesto;
  • 2 vid. kiaušinių;
  • 3 šaukštų cukraus;
  • 3 šaukštų nesaldintos kakavos miltelių;
  • 1/2 stiklinės karšto vandens;
  • a.š. valgomosios sodos;
  • apie 1 1/2 stiklinės miltų;
  • kelių lašų kvapiosios romo esencijos.
Šokoladinis pyragas ir lazdyno riešutai
Šokoladinis pyragas ir lazdyno riešutai

Rusvajam sluoksniui:

  • indelio sutirštinto (kondensuoto) pieno;
  • 100 g 82 proc. riebumo sviesto;
  • šaukšto cukranendrių arba klevų sirupo;
  • stiklinės skrudintų lazdyno riešutų.

Šokoladiniam glajui:

  • 100 g tamsaus šokolado (40-50 proc.);
  • apie 50-60 g 82 proc. riebumo sviesto.

Pyrago paruošimas

  1. Iš pradžių iškepkite pirmąjį pyrago sluoksnį: prikaistuvyje lėtai ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Ištirpusią masę įpilkite į dubenį ir sumaišykite su cukrumi bei kakava. Įmuškite ir įmaišykite kiaušinį. Įmaišykite sodos. Supilkite pusę stiklinės karštos vandens, miltus, esencijos, gerai išmaišykite masę. Kepkite įkaitintoje orkaitėje (180 C laipsnių temperatūroje), kol įsmeigta šakutė neaplips tešla. Išimkite leiskite truputį atvėsti kambario temperatūroje.
  2. Lazdyno riešutus suberkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę (200 C laipsnių), tam, kad atsiluptų odelė. Pakaitinkite tol, kol odelė be didelio vargo nusilups nuo riešutų (nieko baisaus, jei truputi lieka). Išimkite riešutus ir atsargiai nulupkite odeles (atsargiai, riešutai bus karšti, todėl galite palaukti kol truputį atauš).
  3. Paruoškite a la karamelinį sluoksnį: ištirpinkite sviestą, pastoviai maišydami ant silpnos ugnies, supilkite kondensuotą pieną ir masę užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir maišydami dar pavirkite 3-4 minutes, kol masė taps karšta. Įpilkite ir įmaišykite sirupo. Tirštą masę užpilkite ant iškepusio pyrago. Užberkite neskaldytų žemės riešutų. Palaikykite kambario temperatūroje apie 20 min.
  4. Paskutinis žingsnis – šokoladinis glajus. Ant silpnos ugnies, maišydami, ištirpinkite sviestą ir šokoladą. Kai masė bus skysta, blizgi ir vienalytė apliekite ją pyragą ir šaukštu paskirstykite glajų tolygiai. Laikykite kambario temperatūroje, kol indas su pyragu nebebus karštas, tuomet įdėkite į šaldytuvą ir stingdykite apie 3 valandas.

Skanaus!

Šokoladinis pyragas su kondensuotu pienu
Šokoladinis pyragas ir lazdyno riešutai


Parašykite komentarą