Vaikštinėdama po vietinį turgelį ir vis bandydama įsikalti į galvą, kad šiandien ne šeštadienis, o sekmadienis, pamačiau pirmasias voveraites. Pastarosiomis dienomis šiluma mūsų nelepina, taigi salotas atidėjau į šalį ir gaminau comfort maistą.
Ingredientai:
- 175 g makaronų (naudojau su špinatais);
- pusė litro šviežių voveraičių;
- 0,5 st. sauso vyno (naudojau rožinį);
- 2 skiltelės česnako;
- 1 st. grietinės;
- 1-2 š. miltų;
- keletas saulėje džiovintų pomidorų;
- alyvuogių aliejaus;
- šviežiai maltų pipirų;
- druskos pagal skonį;
- šviežių petražolių;
- parmigiano reggiano sūrio.
Makaronų paruošimas
- Makaronus verdame pagal instrukciją ant pakuotės. Svarbu nepervirti.
- Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame voveraites ir keletą minučių pakepiname. Sumažiname ugnį, supilame vyną ir paverdame 2-3 minutes. Suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, pagardiname pipirais, druska. Supilame grietinę, suberiame miltus. Pakaitiname maišydami, kol padažas sutirštėja.
- Makaronus nusausiname, paliekame truputį skysčio jei prireiktų padažą atskiesti. Sumaišome su padažu. Tiekiame, pagardiname petražolėmis ir sūriu.