Makaronai su kreminiu voveraičių padažu

Vaikštinėdama po vietinį turgelį ir vis bandydama įsikalti į galvą, kad šiandien ne šeštadienis, o sekmadienis, pamačiau pirmasias voveraites. Pastarosiomis dienomis šiluma mūsų nelepina, taigi salotas atidėjau į šalį ir gaminau comfort maistą.

Ingredientai:

  • 175 g makaronų (naudojau su špinatais);
  • pusė litro šviežių voveraičių;
  • 0,5 st. sauso vyno (naudojau rožinį);
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 st. grietinės;
  • 1-2 š. miltų;
  • keletas saulėje džiovintų pomidorų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • šviežiai maltų pipirų;
  • druskos pagal skonį;
  • šviežių petražolių;
  • parmigiano reggiano sūrio.

Makaronų paruošimas

  1. Makaronus verdame pagal instrukciją ant pakuotės. Svarbu nepervirti.
  2. Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, suberiame voveraites ir keletą minučių pakepiname. Sumažiname ugnį, supilame vyną ir paverdame 2-3 minutes. Suberiame smulkiai supjaustytą česnaką, pagardiname pipirais, druska. Supilame grietinę, suberiame miltus. Pakaitiname maišydami, kol padažas sutirštėja.
  3. Makaronus nusausiname, paliekame truputį skysčio jei prireiktų padažą atskiesti. Sumaišome su padažu. Tiekiame, pagardiname petražolėmis ir sūriu.


Parašykite komentarą