Kiek kepti baravykus?

Baravykai yra vieni skaniausių miško grybų. Jie turi unikalų, ypatingą skonį ir aromatą. Todėl namų šeimininkės iš jų ruošia daugybę skanių patiekalų: jie ruošia grybų sriubas, padažus, kepa grybus su grietine, su svogūnais ar bulvėmis, marinuoja, džiovina baravykus ir užšaldo.

Kepti baravykai laikomi ypatingu skanėstu. Kepimas yra vienas greičiausių būdų pavaišinti šiais grybais svečius. Daugelis kepimo būdų yra labai paprasti, todėl net pradedanti namų šeimininkė gali susitvarkyti su šiuo procesu.


Taip pat skaitykite: Kiek virti baravykus?

Kaip kepti baravykus?

Šiuos grybus galima kepti žalius arba iš anksto virtus baravykus. Jei iš anksto pavirsite šiuos grybus, kepimo laikas sutrumpės iki 15-20 minučių. Galite kepti grybus su svogūnais, grietine arba galite kepti be priedų.

Keptuvėje kepti žali baravykai

Keptuvėje kepti žali baravykai
Ingridientai:

  • Švieži baravykai
  • Aliejus kepimui
  • Malti juodieji pipirai
  • Druska

Mums prireikės:

  • Keptuvės
  • Kiaurasamčio
  • Šaukšto
  • Peilio
  1. Nuvalykite ir nuplaukite grybus (400 gramų) kiaurasamtyje po tekančiu vandeniu.
  2. Grybus supjaustykite vidutiniais gabalėliais ir suberkite į įkaitintą keptuvę su 4 šaukštais aliejaus.
  3. Baravykai kepami ant silpnos ugnies, kartais maišant, 30 minučių. Galiausiai pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Baravykai yra paruošti.