Guliašas vaikams

Vaikiškas guliašas kaip darželyje

Vaikiškas guliašas kaip darželyje. Receptas, kuris net ir turint minimalius kulinarinius įgūdžius lengvai pagaminamas ir pavyks bet kuriai mamai. Naudokite tik šviežią mėsą. Kad guliašas būtų sultingas ir skanus, turite skirti daug dėmesio mėsos pasirinkimui. Jei guliašui gaminti imate jautieną, turite paimti mentę, užpakalinės kojos minkštimą ar nugarinę. Jei ruošiate kiaulienos guliašą, geriau pasiimkite sprandinę … Skaityti toliau

Vištiena kario padaže

Vištienos su kario padažų receptas

Kodėl šiandien nepasigaminus vištienos kario? Apetitą keliantis patiekalas greitpuodyje gausis dar skanesnis. Receptas yra toks paprastas, kad net pradedantysis virėjas tikrai su juo susidoros. Išbandykite ir pamatysite patys! Paruošimo laikas: 55 minutės Porcijos: 6 asmenims Ingredientai: Vištienos filė – 1 kg; Svogūnai – 2 vnt.; Česnakai – 2 gvazdikėliai; Grietinėlė – 4 šaukštai; Augalinis aliejus … Skaityti toliau

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis

Paprastas troškintų kopūstų su mėsa ir bulvėmis receptas

Troškinti kopūstai su mėsa ir bulvėmis yra ko gero tradicinis Lietuvos patiekalas, kuris gali būti paruoštas įvairiais būdais. Patiekalas iš kiaulienos ir paprasčiausių daržovių gausis labai kvapnus ir skanus. Paruošimo laikas: 1 valanda 15 minučių Porcijos: 3 Ingredientai: Kiauliena – 600 g; Bulvės – 6-7 vnt.; Kopūstai – 500 g; Didelė morka – 1 vnt.; … Skaityti toliau

Troškintos bulvės su mėsa ir daržovėmis

Troškintų bulvių su mėsa ir daržovėmis receptas

Troškintos bulvės su mėsa ir daržovėmis yra skanus ir paprastas patiekalas, kurio receptus galima rasti įvairiose interneto svetainėse. Patiekalui gaminti dažniausiai naudojamos bulvės, mėsa (pavyzdžiui, kiauliena ar vištiena) ir įvairios daržovės. Pavyzdžiui, viename iš receptų rekomenduojama sudėti bulves ir užpilti vandeniu, troškinti mažiausiai 15 minučių, o tada sudėti mėsą ir daržoves. Kitame recepte siūloma kepti … Skaityti toliau

Kalakutienos guliašas su paprika

Kalakutienos guliašo su paprika receptas

Kalakutienos guliašas su paprika yra tradicinis vengriškas patiekalas, kurio pagrindą sudaro kalakutiena, paprikos milteliai ir daržovės. Norint paruošti šį patiekalą, reikia supjaustyti kalakutieną kubeliais ir sumaišyti su 2 šaukšteliais paprikos miltelių, druska ir pipirais. Tada reikia kepti mėsą ant stiprios ugnies su sviestu ir aliejumi. Kiti receptai siūlo pakeisti sviestą aliejumi arba naudoti tik vieną … Skaityti toliau

Troškinta lydeka grietinėje

Troškintos lydekos grietinėje receptas

Troškinta lydeka grietinėje yra lengvai pagaminamas patiekalas, kuris tinkamas kasdieninei vakarienei. Norint paruošti šį patiekalą, reikia išdoroti ir supjaustyti lydeką maždaug 1-1,5 cm storio gabalėliais. Tada lydekos gabaliukus reikia pakepinti keptuvėje su aliejumi iki 5 minučių ir sudėti į atskirą indą. Toliau reikia ištirpdyti sviestą ir ant jo pakepinti svogūnus su morkomis. Morkos turi gerai … Skaityti toliau

Troškinta kiauliena su svogūnais

Troškintos kiaulienos su svogūnais receptas

Mėsa pagal šį receptą yra minkšta ir labai skani, padaže su sviestu. Patiekite su bulvių koše, kad būtų puikus garnyras. Patiekalui gaminti tinka bet kuri kiaulienos dalis – mentė, sparndinė, kumpis ar nugarinė. Padažas gaunasi labai skanus ir kaloringas, bet šiek tiek vandeningas, tad jei norite, galite sutirštinti šaltame vandenyje atskiestu krakmolu. Ingredientai: Kiaulienos nugarinė … Skaityti toliau

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Daržovių ir grybų troškinys su grikių kruopomis

Grikiai, mano nuomone, visada buvo stereotipiškai nuvertinami. Aš juos kaskart atrandu iš naujo, kai visokie pikantiški dalykėliai nusibosta ir norisi kažko paprasto. Paprastumas yra pats skaniausias. Na, patys pagalvokite: šviežios pomidorų, ridikėlių, agurkų ir krapų salotos su grietine, duonele traškia plutele su šaltu sviestu, sviestiniai sausainiai iš trijų ingredientų arba braškės su pienu. Šiandien, kai už … Skaityti toliau

Avinžirnių troškinys

Avinžirnių troškinys

Jei jau kepi gardžią arabiško stiliaus duoną, tai jau ir patiekalo reikia tokio, kad galėtum tą duoną mirkyti ir valgyti lyg koks ponas arabas kojas surietęs ant kilimėlio ar pagalvės. Ir ką visai nesijaučiu blogai ar neišauklėta ar nemokanti super truper mandrų stalo etiketo taisyklių su penkiom šakutem apdėliota lėkšte ir pan. Nors jei kada kas … Skaityti toliau