Makaronai su avinžirniais

Turiu šūsnį kulinarinių knygų. Ir negaliu liautis jų pirkusi. Tai kaip savęs lepinimas – bent kartą per mėnesį grįžti iš knygyno su pirkiniu. Pastaruoju metu, tai tapo gana brangiu malonumu, nes visos bent truputėlio dėmesio vertos knygos kainuoja apie šimtą litų. Sąžinė išdavikiškai ėmė reikšti priekaištus, nes praktiškai aš jas naudoju retai. Dažniausiai tik vartau prieš miegą 🙂

Sočioji makaronų ir avinžirnių sriuba (troškinys)

Todėl radau būdą, kaip įtikinti save, jog man jų būtinai reikia.

Pasižadėjau iš kiekvienos nusipirktos knygos pagaminti bent 3 patiekalus. Ir tik tada pirkti naują.
Startuoju su savo mylima itališka virtuve ir Jamie Oliver’iu.

Adaptuota pagal Jamie knygą “Mano Italija”

Ingredientai:

  • 1 vid. dydžio svogūnas;
  • 2 salierų stiebai;
  • 1 česnako skiltelė;
  • keletas šviežių rozmarino lapelių;
  • gero alyvuogių aliejaus;
  • 150 g sausų avinžirnių;
  • daržovių sultinio;
  • 100 g smulkių makaronų;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • šviežių bazilikų ir petražolių.

Paruošimas

  1. Avinžirnius mirkome per naktį. Tuomet dideliame puode vandens juos apverdame 15 minučių. Nukošiame ir nuskalaujame.
  2. Puode užverdame sultinį, suberiame avinžirnius ir verdame kol suminkštės.
  3. Tuo metu svogūną, česnaką bei salierą smulkiai supjaustome ir apkepiname alyvuogių aliejuje.
  4. Pusę išvirusių avinžirnių kiaurasamčiu išimame iš puodo. Likusius sultinyje – sutriname trintuvu.
  5. Sveikus avinžirnius suberiame atgal. Taip pat sudedame kepintus svogūnus, česnakus bei salierus. Suberiame makaronus ir paverdame kol suminkštėja. Jei sriuba pernelyg tiršta – įpilkite vandens, ji tikrai linkusi tirštėti.
  6. Pagardiname smulkintomis petražolėmis ir bazilikais.

Itin skanu su namine duona.



Parašykite komentarą