Avinžirnių troškinys

Jei jau kepi gardžią arabiško stiliaus duoną, tai jau ir patiekalo reikia tokio, kad galėtum tą duoną mirkyti ir valgyti lyg koks ponas arabas kojas surietęs ant kilimėlio ar pagalvės. Ir ką visai nesijaučiu blogai ar neišauklėta ar nemokanti super truper mandrų stalo etiketo taisyklių su penkiom šakutem apdėliota lėkšte ir pan. Nors jei kada kas pakviestų į Karalienės rūmus, tai jau tiek to, ir tom šakutėm pasinaudočiau, sako svarbiausia tik pradėti imti tas nuo šonu ir jei ką, stebėti kaip kartu vagantieji elgiasi ir viskas bus gerai.

[the_ad id=”6308″]

Atsimenu, kai dar pavasarį vyro brolis buvo pas mus užsukęs tiesiai iš Jordan’o pakeliui pas savo šeimą, tai teko kartu pusryčiauti. Aš kaip įprastai ir šakutes su peiliais padėjau ant stalo, o tas žmogus daugiau nei metus tik su rankom valgęs, peilį tik mėsininko matęs, tai net nusijuokė, kad sako aš neatsimenu, kada tokiais įrankiais naudojausi. O aš vis negaliu priprasti, kai mano vyro giminaičiai vakarieniaujant tik šakutę su šaukštų pateikia, net jei ir sriubos nevalgo. Čia greičiausiai tas šaukštas maisto pastumdymui. Ir man visada tenka prašyti peilio. Na nemoku be jo visai. Va tokie tie kultūrų skirtumai.

[the_ad id=”6308″]

Gerai, kad prisiminiau peilius. Juk kitą savaitę skrendam keliom dienom į Iskenderuną, tai reik nepamiršt naują peilį nusipirkti iš mėsininkų parduotuvės. Neišpasakytinai geri ir aštrūs, tiesa išvaizda gal ir pastoka, gal ir gazdinu aš savo mamą, kai kairia ranka juo pjaustau, bet myliu myliu aš tuos didelius mėsininkų peilius, tai reikia dar vieno…

Avinžirnių troškinys
Avinžirnių troškinys

O grįžtant prie sriubos troškinio, tai nors ir ne visai arabiškos kilmės, bet labai gardus, bei sotus. Nors jis galėtų būti puikus vegetariškas patiekalas, bet kažkodėl man daug kartų skaniau su jautienos sultiniu. Bet žinoma verdam taip kaip patinka ir skanaujam.

(5-6 asmenims)

Ingredientai:

  • 1 didelio svogūno;
  • 2 morkų;
  • 1/2 gumbo saliero šaknies;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 2 didelių pomidorų;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 1 žaliosios paprikos;
  • 2 st virtų avinžirnių;
  • 1 v.š. pomidorų pastos;
  • 1 a.š. aštrios paprikų pastos;
  • 1 a.š. raudonėlio;
  • 1/3 a.š. malto kumino;
  • Druskos ir juodųjų pipirų;
  • 1 1/2 l jautienos arba daržovių sultinio;
  • Šiek tiek avies pieno sūrio (nors tiks ir bet kuris mėgstamas aštrus sūris).

Paruošimas:

  1. Nulupame svogūną, morkas, česnakus, saliero gumbą ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Puode įkaitiname šiek tiek aliejaus ir sudedame smukintas daržoves. Ant vidutinio karštumo ugnies kepiname apie 7-8 minutes.
  2. Iš paprikų išimame sėklas ir jas susmulkiname nedideliais gabaliukais. Įpjauname pomidorus ir užpilame verdančiu vandeniu, po 2 minučių nulupame ir susmulkiname nedideliais gabaliukais. Sudedame pomidorus su paprikom į puodą kartu su kitom daržovėm. Taip pat sudedame ir virtus avinžirnius. Pagardiname druska, pipirais, maltu kuminu, raudonėliu, pomidoru ir paprikų pasta. Pamaišome ir pakepiname apie 2-3 min. Užpilame sultiniu ir kai užvirs ant nedidelės ugnies patroškiname apie 20 min.
  3. Prieš pateikdami apibarstykite sūriu. Ypač gardu su šviežia duona.

Skanaus!

[the_ad id=”6305″]


Parašykite komentarą