Yra daugybė variantų, kaip skaniai išvirti tinginių balandėlius. Juos galima paruošti orkaitėje, troškinti puode arba kepti keptuvėje. Įvairių ingredientų naudojimas taip pat lemia, kaip bus gaminami tinginio balandėliai: receptas su ryžiais ir be jų, su svogūnais / morkomis ir be jų. O galbūt tik kopūstai ir malta mėsa.
Padažas balandėliams
Populiariausias padažas prie tinginių balandėlių – grietinės ir pomidorų pastos mišinys.
- Tam sumaišyti pomidorų pastą su grietine, įberti druskos ir mėgstamų prieskonių.
Tinginių balandėliai orkaitėje
Kai norisi balandėlių, bet nespėjate pasigaminti, į pagalbą ateina tingus šio patiekalo variantas.
Ingredientai:
- 500 g maltos mėsos (turiu kiaulienos su jautiena);
- 100 g ryžių (nevirti);
- 2 kiaušiniai;
- Švieži kopūstai;
- Morkos;
- Svogūnai;
- Pomidorų pasta;
- Grietinė;
- Mėgstami prieskoniai.
Tinginių balandėlių paruošimas:
- Išvirti ryžius, sutarkuoti morkas, kuo smulkiau supjaustyti kopūstą, suberti faršą, kiaušinius, druską, pipirus ir būtinai įdėti svogūnus. Viską išmaišyti.
- Paruošti padažą. Tam sumaišau pomidorų pastą su grietine, įberiu druskos ir mėgstamų prieskonių.
- O tada jau kiekvieno reikalas, kažkas formuoja kotletus ar kukulius ir juos apkepa. Bet pas mane viskas greitai, aš vengiu kepimo proceso, formuoju kukulius ir siunčiu į kepimo formą.
- Supilkite padažą ant kukulių ir pašaukite į orkaitę 30 min.
- Išimkite paruoštą patiekalą ir papuoškite žalumynais.
Patiekite tinginių balandėlius su grietine ir šviežiais žalumynais. Kaip garnyrą prie tokių balandėlių galite patiekti virtas bulves ar bulvių košę.
Skanaus!
[the_ad id=”9498″]