Turinys
Troškintos ančių blauzdelės su mandarinais – dar vienas karšto patiekalo variantas šventiniam stalui. Patiekite su kuskusu, bet jei pageidaujate, galite jį pakeisti ilgagrūdžiais ryžiais, bulguru ar quinoa.
Ingredientai:
- 6 nedideli mandarinai arba klementinai;
- 6 ančių blauzdelės;
- 600 ml daržovių sultinio;
- 200 g askaloninių česnakų;
- 1 citrinos sultys;
- 1-2 v.š. medaus;
- 1 šaukštelis maltos raudonos paprikos;
- 2 v.š. skrudinto sezamo;
- Kuskuso patiekimui;
- Druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 šaukštelis kumino.
Paruošimas
- Anties blauzdeles įtrinkite druska ir pipirais. Dėti į karščiui atsparią formą ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
- Į didelę keptuvę įpilkite 3-4 v.š. riebalų (kurie susidarė kepant blauzdeles). Perkelkite antieną į dubenį, išsaugokite likusius riebalus.
- Svogūną supjaustyti dideliais žiedais. Kepkite ančių riebaluose, 2-3 minutes. Supilkite prieskonių mišinį, medų, citrinos sultis ir sultinį. Druskos ir pipirų. Išmaišykite ir sudėkite ančių blauzdeles. Uždenkite keptuvę mažesniu dangčiu nei keptuvė. Ant viršaus uždėkite kažką sunkaus ir troškinkite ant silpnos ugnies 60–90 minučių, kol mėsa visiškai suminkštės.
- Tuo tarpu visus mandarinus nulupkite, pašalinkite baltus pluoštus, nepjaustykite griežinėliais! Vidutinėje keptuvėje įkaitinkite 1 v.š. ančių taukų. Sudėkite sveikus mandarinus ir apversdami kepkite iki šviesiai rudos spalvos.
- Į keptuvę su antiena suberkite mandarinus ir troškinkite dar 10-15 min. Pabarstykite sezamo sėklomis ir nukelkite nuo ugnies. Patiekite su kuskusu.