Turinys
Pirmiausia kviečiai sumalami iki kruopų, tada sudrėkinami, suformuojami į rutuliukus ir džiovinami. Todėl grynas kuskusas nėra grūdai, o pasta. Be to, pats patiekalas, paruoštas iš šio ruošinio, vadinamas kuskusu.
Kiek virti kuskusą?
Dažniausiai kuskusas ruošiamas su mėsa, daržovėmis, žuvimi, jūros gėrybėmis. Kartais kuskusas yra gaminamas saldžiai. Išvirti kuskusą yra labai lengva. Jis labai greitai išverda, o patį patiekalą galima patiekti per 15-20 minučių.
Pramoniniu būdu paruoštas kuskusas dažniausiai verdamas užpilant verdančiu vandeniu ir pagardinamas alyvuogių aliejumi.
Kuskuso paruošimas
Ingredientai:
- Kuskuso – 1 puodelio
- Vandens – 2 puodeliai
- Druskos – 1 šaukštelis
- Alyvuogių aliejaus – 1 valgomasis šaukštas
Virto kuskuso paruošimas:
- Dubenyje sumaišykite kuskusą, alyvuogių aliejų ir druską. Gerai išmaišykite.
- Užvirinkite vandenį. 1/3 verdančio vandens supilkite į kuskusą. Išmaišykite.
- Uždenkite maistine plėvele ir palikite 5 minutėms. Tuo metu likusį vandenį laikykite ant viryklės.
- Po 5 minučių į kuskusą supilkite dar trečdalį verdančio vandens ir išmaišykite. Uždenkite maistine plėvele 5 minutėms. Po 5 minučių užpilkite likusį vandenį, sumaišykite ir palikite po maistine plėvele dar 5 minutėms.
- Šakutės pagalba padarykite kuskusą purų.
Virtas kuskusas paruoštas.
Kuskusas su daržovėmis ir krevetėmis
Kuskusas tapo vienu iš mano mėgstamiausių patiekalų. Kuskuse mažai kalorijų ir daug skaidulų! Šios salotos maistingesnės nei įprastos žalios salotos, todėl drasiai galite gamintis pietums, kuriuos pasiimsite į darbą. Nes šių salotų nereikia šildytis.
Kuskuso ir daržovių derinys yra tiesiog puikus. Šį kartą aš jums siūlau pavasarinį variantą: su morkomis, žirneliais, cukinijomis ir mažomis virtomis krevetėmis. Kaip padažą galite naudoti klasiką – alyvuogių aliejų ir vyno actą arba išbandyti derinį su sojos padažu. Man patinka abi versijos, bet šį kartą mes sukursime lengvą klasiką!
Ingredientai:
- Daržovių sultinys 150 ml
- Sušaldyti žalieji žirneliai 150 g
- Nuvalytos krevetės 150 g
- Kuskusas 100 g
- Pirmo spaudimo alyvuogių aliejus 3 šaukštai
- Morkos 2 vnt.
- Baltojo vyno actas 20 ml
- Cukinijos
Paruošimas:
- Nulupkite morkas ir supjaustykite mažais kubeliais. Atlikite tą patį su cukinijomis, nuimdami minkštimą nuo centro. Pirmiausia ant garų virkite žirnius su morkomis, šiek tiek vėliau suberkite cukinijas.
- Keletą minučių virkite krevetes pasūdytame vandenyje.
- Užvirinkite vandenį sąntykių 1:1 su kuskusų. Įdėkite sultinio kubelį ir pagal skonį apelsinų žievelės. Kai vanduo užvirs, įpilkite kuskuso ir užvirkite. Išjunkite ugnį ir uždenge dangčiu, leiskite nusistovėti 10 minučių.
- Sumaišykite daržoves su krevetėmis ir kuskusu.
- Pagardinkite vyno actu ir alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais.
- Kuskuso salotas su daržovėmis ir krevetėmis patiekite šiltas ar šaltas!
Rytietiškas kuskusas
Paruošimas:
- Paruoškite 400 ml vandens su aliejumi arba sviestu ir druska pagal skoni, laukite kol paruoštas mišinys užvirs.
- Nukėlę puodą nuo vyryklės dėkite kuskuso ruošinį į užvirtą mišinį.
- Palaukite 5 minutes uždengę puodą su dangčiu, prieš pateikiant patiekalą jį išmaišykite.
Pasiūlymai:
Prieš patiekiant, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir išmaišykite. Patiekite šį patiekalą su kepta jautiena arba vištiena.
2 komentarai apie “Kaip virti kuskusą?”
Komentarai yra išjungti.