Turinys
Triušiena yra neįprasto skonio dietinis produktas. Pagal kokybę ir naudą švelni balta triušio mėsa jokiu būdu nenusileidžia raudonajai mėsai. Virtuvės šefai tikina, kad laikantis visų taisyklių, galima atsikratyti specifinio mėsos skonio ir kvapo.
Ją galima paruošti įvairiai – virti, kepti, o geriausia šią švelnią triušienos mėsą troškinti.
Verčiau pirkite šviežią triušieną, o ne šaldytą jos mėsą. Prieš susiruošdami virti triušieną, pamirkykite ją dvi-tris valandas šaltame vandenyje.
- Triušiena yra dietinis patiekalas, mėsoje yra daug baltymų ir ji ypač naudinga vaikams.
MAISTINĖ VERTĖ |
100 g |
Kalorijos | 194 |
Riebalai | 10.4 |
Baltymai | 25.5 |
Kiek laiko virti triušieną?
- Visą triušį reikia virti 1.5-2 valandas.
- Triušienos mėsos gabaliukus reikia virti 35-40 minutes.
Kaip virti triušieną?
- Paruoštą ir supjaustytą triušienos mėsą sudėkite į puodą su karštu vandeniu (vanduo turėtų visiškai padengti triušienos mėsą), užvirkite.
- Į sultinį suberkite smulkintas morkas, smulkiai supjaustytus svogūnus, virkite ant vidutinės ugnies (puodą uždengę dangčiu) apie 35 minutes (ar mėsa išvirus, galite patikrinti perverdami šakute – jei triušiena yra minkšta, tada ji yra paruošta).
Kaip išvirti triušieną vaikui?
Vaikų maistui gydytojai pataria naudoti priekinę skerdenos dalį, kur mėsa yra minkštesnė. Supjausčius, triušieną reikia 3-4 valandas mirkyti vandenyje, nepridedant prieskonių.
Ingredientai:
- Triušio skerdena
- 3 litrai vandens
- Morkos
- Svogūnas
- Druskos pagal skonį
Triušienos paruošimas vaikui:
Daržoves geriau dėti į verdantį vandenį kartu su mėsa. Aukšta temperatūra neleis pabėgti triušienos sultims, todėl mėsa bus minkšta ir sultinga.
- Nuvalykite morkas ir svogūnus.
- Puode užvirinkite vandenį, suberkite pjaustyta mėsą su daržovėmis, pasūdykite.
- Vėl užvirus sumažinkite ugnį iki vidutinio lygio.
- Virkite triušį, kol suminkštės (užims 30-40 minučių)
Ruošiant triušieną vaikams, aitriųjų prieskonių ir marinatų nepageidautina naudoti net minimaliais kiekiais. Mėsos mirkymui vietoj vandens, galite naudoti pieną arba kefyrą.
Kaip iš triušienos išvirti sriubą?
Ingredientai:
- 200 g triušienos
- 2 morkos
- pusė stiklinės grikių
- 1 paprika
- 1 pomidoras
- druska, pipirai, lauro lapeliai (pagal skonį)
- petražolių (papuošimui)
Gaminimas:
1. Triušieną susmulkinkite ir užpilkite vandeniu. Įberkite pagal skonį druskos, pipirų ir lauro lapelių. Virkite ant nestiprios ugnies, nugriebkite putas.
2. Kai mėsa suminkštės, supilkite grikius, supjaustytą papriką ir pomidorą. Virkite, kol išvirs grikiai. Prieš sriubą patiekdami, papuoškite ją smulkintomis petražolėmis