Ingredientai:
- Kiaulienos sprandinės;
- 2 valgomieji šaukštai pomidorų padažo;
- 2 valgomieji šaukštai majonezo;
- pagal skonį druskos;
- pagal skonį maltų juodųjų pipirų;
- pagal skonį šašlykų prieskonių;
- persilado (be druskos) gausiau;
- 1 sultinio kubelis;
- pagal poreikį vandens;
- pora saujų šaldytų žirnelių;
- 1 valgomasis šaukštas grietinės;
- aliejaus (kepimui).
Paruošimas
- Sprandinę nuploviau, nusausinau ir supjausčiau storesniais griežinėliais kaip kepsniams.
- Uždėjau maistinę plėvelę ir truputėlį pamušiau.
- Tada iš abiejų pusių pabarsčiau prieskoniais, pagardinau pipirais bei druska.
- Majonezą sumaišiau su pomidorų padažu, voliojau į juos kepsnius ir palikau kuriam laikui kambario temperatūroje.
- Tada įkaitintoje keptuvėje apkepiau iš abiejų pusių po porą minučių. Sudėjau į puodą storu dugnu, įpyliau vandens ir įdėjau sultinio kubelį. Uždengiau dangčiu ir patroškinau ant nedidelės ugnies apie pusvalandį.
- Į troškinimo pabaigą įbėriau šaldytų žirnelių, įdėjau grietinės, dar kartą užkaitinau.
- Patiekiau su bulvių koše ir vyro marinuotais agurkėliais.
Skanaus visiems! ♥️♥️♥️
RECEPTO AUTORIUS: @Pas Mamuką Virtuvėje