Gaivusis kokteilis Madras

Madras yra gaivusis alkoholinis kokteilis, kuris yra ypač pamėgtas dailiosios lyties atstovių. Norint pasigaminti Madras kokteilį, reikia sumaišyti apelsinų sulčių, greipfrutų sulčių ir degtinės. Stiprumą galima pasireguliuoti sumažinus degtinės kiekį ir padidinus sulčių kiekį.

Madras be alkoholio

Be to, yra ir kitų Madras gaivinančių kokteilių receptų, kuriuose nėra alkoholio. Pavyzdžiui, galima pasigaminti gaivinančio kokteilio su žaliosiomis citrinomis. Šiam kokteiliui reikia šviežių braškių, žaliosios citrinos sulčių, cukraus arba agavų sirupo, šviežių mėtų, gazuoto vandens ir ledo. Receptas yra paprastas – į stiklinę reikia įdėti mėtų lapelių, įspausti žaliosios citrinos sulčių ir sudėti šviežias braškes – viską sugrūsti, kad iš braškių teliktų košė. Tuomet įpilti šiek tiek sirupo ir viską užpilti gazuotu vandeniu. Dar kartą pamaišyti bei įdėti ledo.

Ingredientai:

  • 45 ml degtinės;
  • 90 ml spanguolių sulčių;
  • 30 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių;
  • Šiek tiek ledo;
  • Laimo griežinėliai (papuošimui).

Paruošimas

  1. Supilkite degtinę ir sultis į aukštą „highball“ tipo kokteilinę taurę su ledu.
  2. Gerai viską išmaišykite.
  3. Gautą gėrimą papuoškite laimo griežinėliu.


Parašykite komentarą