Kaip namuose išvalyti šviežias, virtas ir užšaldytas krevetes nuo kiautų.
Daugelis žmonių mėgsta krevetes naudoti gamindami įvairius patiekalus. Prieš ruošiant tokius patiekalus, krevetės turi būti nuluptos. Žinoma, prekybos centre galite nusipirkti nuluptų ir virtų krevečių, kurios vėliau yra užšaldomos, tačiau turėtumėte suprasti, kad tokios krevetės savo skoniu gerokai prastesnės ne tik prieš šviežias, tačiau ir šaldytas krevetes su kiautais.
Taigi informacija apie tai, kaip tinkamai nulupti krevetes, bus daugumai labai aktuali. Be to, šis procesas yra paprastas ir net pradedantysis virėjas su šiuo procesų lengvai susidoros. Krevetes galite nulupti tiek prieš verdant, tiek po virimo. Geriau nulupkite virtas krevetes, nes verdant lukštas apsaugo pačias krevetes nuo skysčių nutekėjimo, todėl virtos krevetės yra sultingesnės. Tai ypač svarbu mažoms krevetėms.
Krevečių valymo procesas:
- Darbui mums reikia krevečių ir pjaustymo lentos.
- Krevetes pasukite pilvu į save. Viena ranka suimkite krevetės galvą, kita ranka – uodegą.
- Nulaužkite krevetes galvą ten, kur prasideda krevetes kūnas. Pašalinkite kojas. Po pilvu galite rasti ikrų – meišmeskite (labai skanu).
- Nuimkite kiautą, pradedant nuo galvos. Uodegą galima nuimti arba palikti dėl grožio.
- Didelėse krevetėse reikia pašalinti žarnyno gijas. Norėdami tai padaryti, negyliai įpjaukite krevetės nugarą, suspauskite ją taip, kad ji šiek tiek atsidarytų, peiliu užkabinkite ploną tamsų vamzdelį ir pašalinkite jį.
- Nuplaukite krevetes. Krevetės yra paruoštos gaminti iš jų skanius patiekalus.