- Paruošimas: 15 min
- Gaminimas: 60 min
- Porcijos: 4
Jau rodžiau Jums kaip paruošti aštrius vištienos sparnelius orkaitėje ir tas receptas susilaukė labai daug gerų Jūsų atsiliepimų, tačiau kiti pasisakėte, kad aštriai visiškai nevalgote, tad nusprendžiau parodyti dar vieną nuostabų variantą, kuris šį kartą manau patiks absoliučiai visiems. Nedaug ingredientų, paprastas paruošimas (tik reikės išlaukti, kol orkaitė atliks savo darbą) ir nuostabus patiekalas bus paruoštas. Tad imkite receptą ir būtinai pasigaminkite!
Receptui reikės:
- vištienos sparneliai: ~800-900 gramų
- česnakas: kelių skiltelių
- vištienos prieskoniai
- druska
- pipirai
Marinatui/padažui:
- sojos padažas
- citrinos sultys
- medus
- aliejus: 1 arbatinio šaukštelio
Paruošimas
- Pradžioje vištienos sparnelius įtrink kapoto česnako, prieskonių, druskos ir pipiriukų mišiniu.
- Palik maždaug 60-90 minučių pasimarinuoti (galite ir per visą naktį).
- Iš nurodytų ingredientų paruošk sojos padažą. Proporcijų nerašiau, nes tai yra labiau skonio reikalas (man labiau patinka saldžiau, todėl dedu daugiau medaus). Aš dedu po vieną ingredientą iš akies ir ragauju, tai rekomenduoju daryti ir Jums. Pirmiau beje mikrobangėje ištirpinu medų, o tuomet supilu visus kitus. Citrinos sultis gali pakeisti actu – skonis bus kiek aštresnis.
- Pasiruoštu marinatu užpilk vištienos sparnelius ir dar pamarinuok apie 20 minučių.
- Po to kepk maždaug 60 minučių iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus ir pilnai iškeps.
- Man asmeniškai labai skanu patiekti su virtais ryžiais, bet puikiai tinka ir šviežios daržovės. Skanu valgyti net ir vienus!
Galiu drąsiai patvirtinti, kad tai pats geriausias sparnelių paruošimo būdas. Skanesnio aš nežinau.