Aštrūs vištienos sparneliai, kepti orkaitėje

  • Paruošimas: 50 min
  • Porcijos: 2
Tegyvuoja itin skanūs vištienos sparneliai, iškepti orkaitėje! Tiek gali būti užkandis, tiek kaip pagrindinis patiekalas. Vos apie 50 minučių ir mėgausimės aštriais viščiukų sparneliais!

Kaip antrasis patiekalas ir kaip užkandis žiūrint krepšinio rungtynes – lengvai aštrūs vištienos sparneliai orkaitėje (plius medaus ir garstyčių padažas). Kadangi stengsimės pagaminti skaniai per maksimaliai trumpą laiką, gamybai naudosime maltus svogūnų ir česnako miltelius.

Receptui reikės:

  • vištienos sparnelių: 600 gramų
  • apelsinų sulčių: 75 mililitrų
  • svogūnų miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • česnakų miltelių: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili prieskonių: 1 arbatinio šaukštelio
  • čiobrelių: pagal skonį
  • druskos
  • maltų pipirų
  • sviesto: 1 valgomojo šaukšto
  • medaus: 2 valgomųjų šaukštų
  • garstyčių: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sulčių: 1 valgomojo šaukšto
  • sezamo sėklų: 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimas

  • Pradėk nuo vištienos sparnelių paruošimo. Idealiausia, kad sparnelius įsigytum neužšaldytus ir turėtum maždaug laiko valandą pamarinuoti, bet jei laiko tiesiog nėra – marinavimui pakaks ir 10 minučių.
  • Vištienos sparnelius nuplauk, peržiūrėk, ar nelikę plaukelių (jei yra, pašalink).
  • Dubenyje pasiruošk marinatą: sumaišyk apelsinų sultis (išspausk tiesiai iš apelsino), svogūnų ir česnakų miltelius, čili miltelius, žiupsnelį druskos ir šviežiai maltų pipirų, čiobrelio lapelius. Įmaišyk vieną valgomąjį šaukštą ištirpinto sviesto.
  • Sudėk vištienos sparnelius ir išvoliok dubenyje, kad marinatas padengtų vištieną.
  • Tuo tarpu įkaitink orkaitę iki 220 laipsnių temperatūros, sudėk vištienos sparnelius ant grotelių arba kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi.
  • Dėk vištienos sparnelius į orkaitę kepti maždaug 20 minučių, tada apversk kitą pusę ir kepk dar maždaug 10 minučių, kol sparneliai dailiai apskrus.
  • Gamink užpilą vištienai – sumaišyk kambario temperatūros medų su garstyčiomis ir citrinos sultimis, pagardink pakepintomis sezamo sėklomis.
  • Iškeptus vištienos sparnelius apliek šiuo užpilu (jau įdėtus į lėkštę) arba patiek užpilą atskirai. Pasilepink!


1 komentaras apie “Aštrūs vištienos sparneliai, kepti orkaitėje”

Parašykite komentarą