- Paruošimas: 25 min
- Porcijos: 4
Ar mėgstate valgyti aštriai? Aš labai mėgstu lengvą aštrumą. Tad mėgstu eksperimentuoti su įvairiausiais patiekalais. Šį kartą tik pamatęs tailandietišką aštrią vištienos sriubą su kokosų pienu iškart puoliau ją gaminti. Gavosi be galo skaniai, tad receptu dalinuosi ir su Jumis. Imkite jį!
Beje, gaminant galima naudoti ir du indelius kokosų pieno ir atitinkamai mažiau sultinio – tada mūsų patiekalas gausis kremiškesnis bei kiek išraiškingesnis. Žinoma, tuo pačiu ir dar riebesnis. Taipogi prieš dedant makaronus rekomenduoju juos kiek pasmulkinti arba palaužyti. Smulkesni bent jau man asmeniškai daug skaniau.
Receptui reikės:
- svogūnų: 1
- raudonosios kario pastos: 1 pakelio (rekomenduoju Kanokwan)
- čili pipirų: 1 (jei mėgstate labai aštriai, dėkite dar daugiau)
- vištienos filė: 0,5 kilogramo
- daržovių arba vištienos sultinio: ~0,5-1 litro (pagal norimą tirštumą)
- kokosų pieno: 200 gramų
- smulkių makaronų: poros saujų (itin tinka Santa Maria Ramen noodles)
- laimo vaisių: ~0,5-1
- rudojo cukraus: 1 arbatinio šaukštelio
- žuvies padažo: 1 valgomojo šaukšto (nėra privaloma)
- druskos
- kalendros (papuošti sriubą)
Paruošimas
- Pradžioje smulkiai supjaustyk svogūną ir pakepink su šlakeliu aliejaus nesvylančiame puode.
- Kai jau svogūnai suminkštėja, sudėk raudonojo kario pastą ir maišydamas šiek tiek pakepk.
- Per tą laiką, kol svogūnai kepa, susmulkink vištieną ir taipogi dėk į puodą ir kepk kelias minutes.
- Vištienai apkepus sumažink kaitrą (kad pienas nesušoktų į gumulus) ir sudėk likusius ingredientus: supilk sultinį, sudėk makaronus, kokosų pieną, įspausk laimo vaisiaus sulčių, berk druskos, cukraus ir jeigu turi – pilk žuvų padažo.
- Virk maždaug 1-2 minutes, arba kol makaronai suminkštės. Jeigu naudosi įprastus, ilgiau verdančius makaronus, tada kokosų pieną supilk pabaigoje.
- Patiek su susmulkintais kalendros lapeliais. Skanauk!