Kepti svogūnų žiedai alaus tešloje

  • Paruošimas: 25 min
  • Porcijos: 4

Karšti, traškūs ir labai skanūs svogūnų žiedai alaus tešloje.

Kai tik nebežinote kokių skanių užkandžių pagaminti vakarėliui ar kokiai šventei, tai rekomenduoju šį itin vyrišką užkandį, bet gal patiks ir moterims – svogūnų žiedus itin gerai pavykstančioje alaus tešloje!

Didžiausias netikėtumas man pačiai asmeniškai buvo ne pats svogūnų skonis (skanu, žinoma), bet tai kad mano vyras, kuris jau daugiau nei 30 metų svogūnų nevalgo visai, šiuos svogūnų žiedus valgė visai nesiskųsdamas. Aš tikrai negalėjau patikėti savo akimis. Matyt, tai tikrai nebloga užkanda vyrams!

Vyrui itin patiko tešla. Kaip gali nepatikti, gi joje naudojamas alus.

Iškepę svogūnai gausis minkšti bei saldūs, o tešla prieskoninė ir sūroka. Toks įdomus ir pasiteisinantis balansas gaunasi. Žiedai skanūs ir pravėsę, tik kiek praranda savo traškumą.

Patarimai, pastebėjimai. Tešlai naudojame šviesų alų, tamsus čia netiks.

Svogūnus reikėtų apvolioti miltuose, kad geriau pasidengtų tešla.

Kepame karštame aliejuje ir neperkrauname puodo, nes nukris aliejaus temperatūra ir svogūnai prisigers per daug nereikalingo aliejaus.

Jau iškeptus svogūnų žiedus galima apibarstyti druska ir pipirais papildomai. Aš šį kartą nebarsčiau, nes tešla gavosi sūri ir taip.

Labai skanu patiekti su pomidorų padažu arba majonezo-čili padažu.

Sudėtingumas. Tikrai nesunkiai pagaminama.

Receptui reikės:

  • miltai: 2 puodelių (1 puodelis – 250 mililitrų)
  • paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
  • česnako milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių
  • pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviesus alus: 0,5 puodelio
  • aliejus (kepimui)

Paruošimas

  • Pradžioje imk 1,5 puodelio miltų ir sumaišyk su prieskoniais.
  • Tada supilk alų ir išmaišyk iki vientisos masės.
  • Palik tešlą maždaug 10 minučių pastovėti.
  • Likusius 0,5 puodelio miltų supilk į nedidelį dubenėlį ir atidėk į šalį.
  • Tuomet svogūnus nulupk, supjaustyk norimo storio griežinėliais ir juos atskirk.
  • Aliejų gerai įkaitink.
  • Svogūnų žiedus apvoliok miltuose, merk į tešlą, nukratyk tešlos perteklių ir kepk karštame aliejuje maždaug 3 minutes iš viso. Nepamiršk kepant apversti.
  • Iškeptus svogūnų žiedus dėk ant popierinių rankšluosčių, kad nuvarvėtų nereikalingas aliejaus perteklius.
  • Pabarstyk druska ir pipirais, patiek ir skanauk!


Parašykite komentarą