- Paruošimas: 30 min
- Porcijos: 4
Tokios keptos vištienos kepenėlės su karamelizuotų svogūnų ir pievagrybių pagardu man asmeniškai yra pačios skaniausios. Tikrai greit paruošiamas patiekalas, kai norisi kažko itin paprasto, bet tuo pačiu ir labai įdomaus… Būtinai pamėginkite. Valgys net tie, kas įprastai kepenėlių nelabai mėgsta!
Nors mes su šeima šį kartą pasirinkome valgykite kaip karštą užkandį (arba gal net reikėtų sakyti) karštą patiekalą, bet tikrai būna itin skanu ir kitą dieną, kai atvėsta.
Receptui reikės:
- vištienos kepenėlių: ~700-800 gramų
- grūdėtų garstyčių: 3 valgomųjų šaukštų
- lauro lapų: kelių
- tarkuoto muskato
- šviežių krapų: 1 saujos
- druskos
- pipirų
- aliejaus
Pagardui:
- svogūnų: 3
- salierų stiebų: 2 (nėra būtina)
- rudųjų pievagrybių: 250 gramų
- čiobrelio: 1 arbatinio šaukštelio
- balzamiko: 4 valgomųjų šaukštų
- šviežių krapų: 1 saujos
- druskos
- pipirų
Patiekimui:
- granato sėklų
Paruošimas
- Pradžioje keptuvėje ant aliejaus pakepink pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, šiek tiek vėliau dėk smulkintus salierus, pievagrybius, įdėk čiobrelio, druskos, pipirų, o bebaigiant kepti šlakstyk balzamiko ir gausiai dėk krapų, pamaišyk ir išimk iš keptuvės. Laikyk šiltai.
- Tada į tą pačią keptuvę dėk nuplautas bei nusausintas vištienos kepenėles (žinoma prieš tai dar nupjauk sausgysles bei plėves), sudėk prieskonius ir kepk pamaišydamas maždaug 10-12 minučių, pabaigoje įdėk grūdėtų garstyčių ir susmulkintų krapų, pamaišyk.
- Vištienos kepenėles dėk ant paskrudintos ciabatos arba naminės duonos riekės, ant viršaus dėk svogūnų-pievagrybių pagardą ir pabarstyk granatų sėklų. Skanauk!