Fakeaway* aštri kiniška vištiena su sezamo sėklomis

  • Paruošimas: 30 min
  • Porcijos: 4
Saldžiarūgščiai – aštri, šiek tiek traški, itin skaniame padaže vištiena kinietiškai. Šitaip galite paruošti ir kalakutienos filė arba iš šlaunelių mėsos. Labai skanu tiekti su virtais ryžiais.

*Fakeaway – tai namie paruoštas, atkurtas patiekalas, kuris įprastai užsakomas restorane išsinešimui, pvz., kinų virtuvės arba kiti patiekalai. Namie paruošta alternatyva gali būti pigesnė bei sveikesnė.

Papildomai puikiai tiks įdėti anakardžių arba žemės riešutų.

Receptui reikės:

  • vištienos šlaunelių mėsa, be kaulų ir odos: 500 gramų (arba kalakutienos šlaunelių mėsa arba filė)
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto su kaupu (naudoju bulvių)
  • aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
Padažui:
  • paprikos: 0,5
  • morkos: 1 mažos
  • sojos padažas: 50 mililitrų
  • medus: 1 valgomojo šaukšto (arba klevų sirupas, galite keisti cukrumi)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • Sriracha: 1 arbatinio šaukštelio (arba 0,5 arbatinio šaukštelio maltos aitriosios paprikos)
  • šaltas vanduo: 100 mililitrų
  • krakmolas: 1 valgomojo šaukšto su kaupu
Patiekimui:
  • virti ryžiai: kiek norisi
  • sezamo sėklos (nėra būtina, bet labai tinka)

Paruošimas

  • Pradžioje vištieną supjaustyk pailgomis, maždaug vieno kąsnio dydžio juostelėmis.
  • Sumaišyk su krakmolu, kad visi vištienos gabaliukai juo pilnai pasidengtų.
  • Tada keptuvėje gerai įkaitink aliejų ir kepink vištieną, kol šiek tiek apskrunda iš visų pusių. Aliejus privalo būti ganėtinai karštas dar prieš dedant vištieną, kitaip ji troškinsis savo sultyse, o ne skrus, o mums to visiškai nereikia.
  • Papriką supjaustyk plonomis juostelėmis.
  • Morką nuskusk ir supjaustyk itin plonais šiaudeliais, tą labai patogu daryti pirmiausia morką supjausčius plonais griežinėliais, o juos, sudėjus po kelis – šiaudeliais.
  • Česnaką smulkiai sukapok.
  • Vištieną, nemažindamas kaitros, sustumk į vieną keptuvės pusę. Suberk papriką, morką ir česnaką. Kelioliką sekundžių pakepink, tada visą keptuvės turinį sumaišyk.
  • Toliau kaitindamas dėk medų, viską išmaišyk. Supilk sojos padažą ir Sriracha.
  • Šaltame vandenyje išmaišyk krakmolą. Supilk į keptuvę, išmaišyk ir šiek tiek pakaitink, kol padažas sutirštės.
  • Patiek su virtais ryžiais ir pabarstęs sezamo sėklomis. Skanauk!


Parašykite komentarą