Saldžiai aštri vištiena su medumi, kepta orkaitėje

  • Paruošimas: 15 min
  • Gaminimas: 27 min
  • Porcijos: 3
Itin minkšta ir labai sultinga vištiena orkaitėje greitai – saldžiai aštriame padaže su medumi. Labai gardu patiekti su virtais ryžiais, virtomis arba keptomis bulvytėmis arba kitu savo pamėgstu garnyru. Kai atradau šį receptą, dabar labai dažnai šitaip gaminu, nes paruošimas tikrai nėra sudėtingas, ingredientai taip pat ganėtinai paprasti, o skani vakarienė tikrai garantuota. Labai rekomenduoju išmėginti šį receptą!

Receptui reikės:

  • vištienos krūtinėlė: ~400 gramų
  • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • medus: 2 valgomųjų šaukštų
  • sriracha padažas: 2 valgomųjų šauktų (aš naudoju vidutiniškai aštrų, puikiai tinka ir Sweet Chilli padažas)
  • česnakas: 1 skiltelės
  • krakmolas: 1 arbatinio šaukštelio
Taip pat:
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • saldžiosios paprikos milteliai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: poros žiupsnelių (arba pagal skonį)
  • malti juodieji pipirai: poros žiupsnelių (arba pagal skonį)

Paruošimas

  • Pradžioje vištieną įtrink prieskoniais (druska, pipirais ir paprikos milteliais).
  • Jeigu turi laiko, tai palik maždaug 1-2 valandas pasimarinuoti (galite palikti ir per visą naktį). Jeigu laiko neturite ir labai skubate – galite kepti ir iškart.
  • Po to keptuvėje įkaitink aliejų. Vištienos gabaliukus apkepk ant didesnės kaitros po maždaug 2-3 minutes iš abiejų pusių (pilnai iškepti tikrai nereikia, tik kad gražiai apskrustų).
  • Vištienos gabaliukus sudėk į kepimo indą.
  • Medų, jeigu kietas, pašildyk, kad suskystėtų.
  • Sumaišyk su aštriu padažu, citrinos sultimis ir susmulkintu česnaku.
  • Pasiruoštu padažu vištieną aptepk iš abiejų pusių.
  • Kepimo indą uždenk folija ir kepk maždaug 20 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepimo indą dėk į vidurinę lentyną.
  • Po to foliją nuimk ir kepk dar apie 5 minutes.
  • Krakmolą sumaišyk su keliais šaukštais šalto vandens, kol ištirpsta. Supilk į formą, ir sumaišyk su padažu. Įdėk dar maždaug 1-2 minutėms į orkaitę, kad padažas sutirštėtų.
  • Patiekdamas gali apibarstyti sezamo sėklomis bei mėgstamais žalumynais, pavyzdžiui – svogūnų laiškais arba petražolėmis.
  • Patarimas dėl kepimo laiko: Tikslus vištienos kepimo laikas labiausiai priklauso nuo turimų vištienos krūtinėlių dydžio. Vištiena yra pilnai iškepusi, kai temperatūra storiausioje kepsniuko vietoje pasiekia 75 laipsnius.


Parašykite komentarą