Autentiški spagečiai su mėsos padažu

Autentiški spagečiai su mėsos padažu

Paruošimas: 20 min Gaminimas: 60 min Porcijos: 4 Spagečiai su mėsos padažu, dar žinomi kaip Bolonijos spagečiai, yra vienas iš tų patiekalų, kurie sujungia paprastumą ir nepakartojamą skonį. Šis klasikinis itališkas receptas yra mėgstamas visame pasaulyje dėl savo turtingo ir aromatingo padažo, kuris puikiai dera su al dente išvirtais spagečiais. Nors tradiciškai šis patiekalas kilęs … Skaityti toliau

Baklažanų ir avinžirnių užpilas makaronams ir ne tik

Baklažanų ir avinžirnių užpilas makaronams ir ne tik

Paruošimas: 10 min Gaminimas: 15 min Porcijos: 4 Baklažanų ir avinžirnių užpilas makaronams ir ne tik yra patiekalas, kuriame dera maistingosios baklažanų ir avinžirnių savybės. Šis receptas yra puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei, nes jame gausu baltymų, skaidulų ir antioksidantų, kurie naudingi organizmui. Baklažanai yra vertingi dėl savo gebėjimo mažinti cholesterolio lygį, o avinžirniai … Skaityti toliau

Makaronai – spagečiai su krevetėmis ir grietinėle

Makaronai - spagečiai su krevetėmis ir grietinėle

Paruošimas: 20 min Porcijos: 4 Makaronai – spagečiai su krevetėmis ir grietinėle yra puikus pasirinkimas, kai norisi greitai ir skaniai pamaitinti visą šeimą. Krevetės – ne tik gardus, bet ir labai sveikas pasirinkimas, nes jose gausu baltymų, omega-3 riebalų rūgščių bei vitaminų, kurie prisideda prie širdies ir smegenų veiklos gerinimo. Šiame patiekale naudojami grikiniai makaronai … Skaityti toliau

Spagečiai – makaronai su kreminiu padažu ir krevetėmis

Spagečiai - makaronai su kreminiu padažu ir krevetėmis

Paruošimas: 20 min Porcijos: 3 Vakar su šeima vieningai sutarėme, kad norime jūros gėrybių ir ypatingai krevečių. Ir tada nusprendėme, kad gaminsime spagečius su krevetėmis ir kreminiu padažu. Čia galima naudoti ir kitus mėgstamus makaronus, nebūtinai spagečius. Tai patiekalas, kurį mėginome jau ne vieną kartą ir nei karto nenusivylėme. Tikrai vertas visų pagyrų. Tas kreminis … Skaityti toliau

Makaronai su tunu ir pomidorais

Makaronai su tunu ir pomidorais

Paruošimas: 25 min Porcijos: 2 Neseniai rodžiau kaip paruošti makaronus su tunu ir grietinėle, kurį Jūs itin išgyrėte. Tad nusprendžiau parodyti dar vieną kitokį makaronų su tunu variantą, kai viską pagardinsime pomidorais. Patikėkite manimi, skonis labai geras. Rekomenduoju pasigaminti jau šiandien! Beje, neseniai Jums rodžiau dar keletą skanių makaronų patiekalų, kurie patiko mūsų šeimai: – … Skaityti toliau

Kiek virti spagečius?

Kaip ir kieki laiko reikia virti spagečius

Pavadinimas kilęs nuo itališko žodžio „spaghetto“, reiškiančio „plona virvė“. Italijoje jie dažniausiai gaminami iš manų kruopų miltų, kitur dažniausiai iš kvietinių miltų, įvairaus malimo rupumo.

Pirmiausia spagečiai pradėti gaminti Pietų Italijoje, kažkur apie XII a. Kai XIX a. buvo įkurti pirmieji spageti fabrikai, jų populiarumas staigiai išaugo. Amerikoje jie pirmiausia pasirodė 1800-ųjų gale, restoranuose, pavadinimu Spaghetti Italienne, būdavo patiekiami su pomidorų padažu. Vėliau išpopuliarėjo spageti su mėsos kukuliais ir taip spagečiai išplito po visą pasaulį.

Spageti tapo italų virtuvės emblema, paprastai jie patiekiami su pomidorų padažu, į kurį dedama įvairių žolelių (raudonėlis, bazilikas), alyvuogių aliejaus, mėsos arba daržovių. Spageti taip pat patiekiami su Bolonės padažu (Bolognese sauce), karbonara arba su čili pipirais. Dažnai užbarstomi kokiu nors kietu tarkuotu sūriu (Parmezanu, Pecorino Romano).

Kiek virti spageti?

Spageti pirmiausiai išverdami dideliame puode, būtinai metami į verdantį, pasūdytą vandenį. Spageti išverdami per 7-9 minutes (priklausomai nuo rūšies, virimo laikas dažniausiai nurodomas ant pakuotės). Vis dėl to, jei vadovaujatės tuo, kas ten parašyta, virkite 1-2 min. trumpiau, nei nurodyta. Tuomet tikrai jų nepervirsite. O tai svarbiausia. Būtinai nukoškite kiaurasamčiu.

 

Pasta su sūriu (Cacio e Pepe)

Tai įžymusis Romos Cascio e Pepe arba pasta su sūriu. Atsiribojant nuo italų campanilismo (kas kulinarine prasme reiškia „mano kieme gamintas sūris skaniausias“), Italijoje, kažkur per vidurį, galima brėžti storą brūkšnį. To brūkšnio viršuje prie patiekalų naudoja Parmigiano-Reggiano. Apačioje, tuo tarpu, valgo Pecorino Romano iš avies pieno. Nors klasikinei versijai reikia pastarojo, puikiai tiks ir jo šiaurinis kaimynas.

Patiekalas patiks išieškoto skonio miestiečiui, kuris vertina natūralų kokybiškų produktų skonį – juk jų tik 3 – pipirai, sūris ir makaronai.

Ingredientai 2 asmenims:

  • 250 gr pastos (spagethi)
  • 200 gr šviežiai tarkuoto sūrio
  • 1 v.š. stambiai maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Užkaiskite vandenį makaronams.
  2. Smulkiai sutarkuoti sūrį. Suberkite į gilią lėkštę. Suberkite pipirus ir išmaišykite. Atidėkite apie 4 v.š. atskirai.
  3. Į verdantį, truputį pasūdytą vandenį (daug sūdyti nereikia, nes sūris yra sūrus) sudėkite ir išvirkite makaronus.
  4. Prieš virimo pabaigą paimkite apie 1/3 stiklinės vandens, kuriame virė makaronai ir užpilkite ant sūrio. Čia tikriausiai sudėtingiausia recepto vieta. Pilant vandenį ir maišant turi gautis riebaus pieno konsistencijos košelė. Kadangi labai lengva vandens padauginti – pilkite vandens po truputį.
  5. Nuvarvinkite makaronus. Užpilkite padažą ir išmaišykite. Sudėkite į lėkštes ir apibarstykite likusiu sūriu. Iš karto patiekite!